Παραμένει ασύλληπτος ο Najim Laachraoui

12:04 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο άντρας ο οποίος φορούσε το καπέλο στη φωτογραφία στο αεροδρόμιο και ήταν επίσης καταζητούμενος για τις φονικές τις επιθέσεις του Παρισιού, Najim Laachraoui, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μεταδίδουν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης παραμένει ασύλληπτος.

Ασύλληπτος παραμένει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μεταδίδουν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Najim Laachraoui καθώς οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου, αποδίδουν σε παρανόηση τη σύλληψη άνδρα που σημειώθηκε νωρίτερα, η ταυτότητα του οποίου

φερόταν να ανήκει στον τρίτο δράστη, των φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδιδε η βελγική εφημερίδα DH και επιβεβαίωνε και το πρακτορείο Reuters ο τρίτος δράστης ο οποίος απεικονίζεται στη φωτογραφία του μετρό με τους άλλους δύο τρομοκράτες συνελήφθη την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στην περιοχή Anderlect.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις επιθέσεις στην πόλη των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH, ο Najim Laachraou είχε εξαφανιστεί μετά από την επίθεση τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη.

Ο Laachraou είναι 24 ετών και έχει καταγωγή από τη Συρία. Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε φύγει από τη χώρα του και τον Σεπτέμβριο είχε ταξιδέψει στην Ουγγαρία χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία με τον Salah Abdeslam. Η αστυνομία μάλιστα έχει επιβεβαιώσει πως το DNA του έχει βρεθεί σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο στις επιθέσεις του Παρισιού.

Οι Αρχές επίσης θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους καμικάζι που ανατινάχτηκαν το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου.

Το 2014, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, γεγονός που δεν φαίνεται βέβαια να τον απέτρεψε από το να επιστρέψει στο Βέλγιο και να συνεχίσει την δράση του.

Τι γνωρίζουμε για τους άλλους δύο τρομοκράτες που είναι αδέρφια;

Γνώριμοι των βελγικών αρχών τονίζουν τα διεθνή Μέσα πως ήταν τα δύο αδέρφια- βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον πανικό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και έκαναν ολόκληρη την Ευρώπη να πενθεί.

Όπως έχει μεταδώσει το δίκτυο RTBF οι δύο βομβιστές με τα λευκά γάντια ήταν αδέλφια και ονομάζονταν Khalid και Ibrahim el-Bakraoui.

Να τονισθεί πως ο Khalid είχε νοικιάσει με ψεύτικα βέβαια στοιχεία ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκονταν στη συνοικία Forest των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία είχε μάλιστα σκοτώσει έναν ένοπλο την περασμένη εβδομάδα.

The post Παραμένει ασύλληπτος ο Najim Laachraoui appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα