Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες ρίχνει ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

11:13 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Αιχμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση άφησε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκομ Τέρνμπουλ, ο οποίος τόνισε πως η «ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων αλλά και τα διάτρητα εξωτερικά σύνορα δημιουργούν το τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας στην Ευρώπη».

Χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας είπε στο δίκτυο Australian Broadcasting Corporation, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «άφησε την ασφάλεια να της ξεφύγει».

Ενώ παράλληλα έθεσε σε αμφισβήτηση τη συνθήκη

Σένγκεν σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία την επομένη των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Ο Μάλκομ Τέρνμπουλ επίσης τόνισε:

«Τα αυστραλιανά μέτρα προστασίας των συνόρων και εσωτερικής ασφάλειας είναι πολύ πιο ισχυρά από ό,τι στην Ευρώπη, η οποία δυστυχώς, άφησε την ασφάλεια να της ξεφύγει».

Και πρόσθεσε:

«Αυτή η αδυναμία στα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη δεν είναι ξένη με τα προβλήματα που γνωρίζουμε σήμερα».

Κλείνοντας σημείωσε ότι η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας της Σένγκεν, η οποία περιλαμβάνει 26 χώρες, σημαίνει ότι «οι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, γεγονός που θέτει προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας, εκτός της ύπαρξης εξαιρετικά διάτρητων εξωτερικών συνόρων, για τα οποία έχουμε πολλά παραδείγματα».

The post Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες ρίχνει ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα