Σπάσε τα στερεότυπα! Η νέα μόδα είναι…τα μαύρα νυφικά!

14:31 15/5/2022 - Πηγή: iPop

Για πολλές γυναίκες, η ημέρα του γάμου τους είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή τους. Το σημαντικότερο κομμάτι στην προετοιμασία ενός γάμου είναι η επιλογή του νυφικού, με τις μέλλουσες νύφες να περνούν ώρες στα δοκιμαστήρια στην προσπάθεια να επιλέξουν το ιδανικό νυφικό γι’ αυτές. Η κλασική εικόνα της νύφης με το άσπρο νυφικό θεωρείται συνηθισμένη και αρκετά ξεπερασμένη. Ο συμβολισμός του λευκού δεν είναι πλέον προτεραιότητα για πολλές γυναίκες, καθώς ολοένα και περισσότερες αναζητούν μαύρα νυφικά.

Πώς η Vera Wang

κατόρθωσε να φέρει επανάσταση στην μόδα – Η συλλογή με τα κατακόκκινα νυφικά και οι celebrities που έχουν φορέσει δημιουργίες της

Στην πλατφόρμα ενοικίασης ρούχων «My Wardrobe HQ», υπάρχει ένα μαύρο φόρεμα με τούλι της Dolce & Gabbana που έχει φορεθεί «τουλάχιστον τρεις φορές τον τελευταίο μήνα ως νυφικό», δήλωσε η σύμβουλος εξυπηρέτησης πελατών Rachel Higgins. Οι πελάτες λένε, «Θεέ μου, είναι το τέλειο φόρεμα». «Νομίζω ότι το λευκό νυφικό θεωρείται λίγο συνηθισμένο πλέον».

Οι αναζητήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο Pinterest για μαύρα νυφικά αυξήθηκαν κατά 85% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάιο, καθώς οι μέλλουσες νύφες πλέον αναζητούν εμφανίσεις που να τις κολακεύουν και να ταιριάζουν στο στυλ και την προσωπικότητά τους.

«Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να φοράς μαύρα νυφικά;» αναρωτιέται η Kate Halfpenny, σχεδιάστρια και ιδρύτρια της εταιρείας νυφικών φορεμάτων «Halfpenny London». «Τα τελευταία δύο χρόνια στη διάρκεια της πανδημίας, μας έμαθαν να ζούμε την κάθε μέρα και να είμαστε ο εαυτός μας και έτσι οι νύφες πλέον επιλέγουν ό,τι επιθυμεί η καρδιά τους».

Η Meghan Markle και η Kate Middleton είναι και επίσημα οι νύφες της δεκαετίας. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για τα παραμυθένια νυφικά τους!

Τα μαύρα νυφικά έγιναν τάση από την περίοδο που η Sarah Jessica Parker φόρεσε μαύρα στο γάμο της το 1997, ενώ το παράδειγμά της ακολούθησε και η Pearl Lowe το 2008. Το 2019, η Christine Quinn, πρωταγωνίστρια του αμερικανικού τηλεοπτικού reality «Selling Sunset» φόρεσε όχι ένα αλλά δύο μαύρα νυφικά στο γάμο της, ενώ το 2020 η Chloë Sevigny κάλυψε την εγκυμοσύνη της φορώντας ένα μαύρο νυφικό κατά τη διάρκεια του μυστικού της γάμου.

Getty Images

«Η πανδημία έφερε μια πραγματική ανεξαρτησία, με τις νύφες να σπάνε την παράδοση», ανέφερε η Martha Tobyn, στιλίστρια γάμου και ιδρύτρια του «Anemone Style». «Τώρα βλέπουμε τις γυναίκες να ακολουθούν το δικό τους στυλ με περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Η ιστορία του λευκού νυφικού

Ήταν η βασίλισσα Victoria του Ηνωμένου Βασιλείου που το 1840 έκανε δημοφιλές το λευκό νυφικό, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Albert με ένα λευκό φόρεμα με δαντέλα. Ο λόγος για τον οποίο το λευκό νυφικό είχε επιτυχία ήταν επειδή αυτό συμβόλιζε μία οικονομική ευημερία. Εκείνη την εποχή, οι γυναίκες παντρεύονταν με χρωματιστά φορέματα που, συνήθως, ήδη κατείχαν, για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους. Με άλλα λόγια, η συντήρηση λευκών ενδυμάτων ήταν πολύ ακριβή και γι’ αυτό η εργατική τάξη τα απέφευγε.

Αρχικά το λευκό ήταν χρώμα αποκλειστικά προορισμένο για τους βασιλιάδες και την υψηλή κοινωνία, σύντομα όμως οι νέες νύφες έκαναν την επανάσταση τους και μέχρι το 1920, το άσπρο νυφικό είχε προλάβει να καθιερωθεί ως το μοναδικό χρώμα για τη νύφη της Δύσης.

Κάθε νυφικό είναι εξ ‘ορισμού ξεχωριστό και ιδιαίτερο, και αντανακλά την προσωπικότητα της νύφης που το επιλέγει. Όμως η επιλογή ενός μαύρου νυφικού και η έκπληξη προς τους καλεσμένους, δείχνει πραγματικά διάθεση πειραματισμού και στιλιστική τόλμη. Και αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, να σου θυμίσω πως ένα μαύρο φόρεμα μπορεί να κρύψει όλους τους λεκέδες! «Ένα λευκό νυφικό θα αποκαλύψει τυχόν λεκέδες από το γρασίδι ή τη γύρη από το μπουκέτο σου. Με ένα μαύρο φόρεμα δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά» αναφέρει η Tobyn.

Αυτά είναι τα πιο ακριβά νυφικά των celebrities όλων των εποχών

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σπάσε τα στερεότυπα! Η νέα μόδα είναι…τα μαύρα νυφικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα