Σολομός στον φούρνο… αλλιώς!

14:04 30/6/2019 - Πηγή: iPop

Μαγειρεύουμε σολομό στον φούρνο… αλλιώς! Μια συνταγή για το αγαπημένο μας ψάρι που είναι έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά!

Ο σολομός είναι απ’ τα τρόφιμα που θα βρεις σε όλες τις λίστες που προτείνουν οι διατροφολόγοι, καθώς τα οφέλη που προσφέρει για την υγεία είναι και πολλά και καλά.

Αυτήν τη φορά, όμως, επιλέξαμε να φτιάξουμε τον σολομό με έναν εναλλακτικό τρόπο και συγκεκριμένα μαριναρισμένο με καστανή ζάχαρη και χυμό από λάιμ!

Τι θα χρειαστείς για τον σολομό στον φούρνο;3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη1 1/2 φλιτζάνι
φρέσκο χυμό λάιμ2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λάιμ1 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν4 φιλέτα σολομούαλάτι και πιπέρι1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο για τη γαρνιτούραψιλοκομμένες φέτες λάιμ για το σερβίρισμαΠώς θα φτιάξεις τον σολομό στον φούρνο;Συνταγή:Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί την καστανή ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, το βούτυρο και το πιπέρι καγιέν.Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ένα πιάτο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω απ’ τα φιλέτα το μείγμα με τη ζάχαρη. Αφήνουμε τον σολομό να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και στη συνέχεια τοποθετούμε σε αυτό τα φιλέτα σολομού, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Ψήνουμε τον σολομό στον φούρνο για περίπου 12 με 15 λεπτά και όταν είναι έτοιμος τοποθετούμε σε αυτόν τις φέτες λάιμ και τον φρέσκο κόλιανδρο και τον σερβίρουμε ζεστό!Photo: cookingclassy.com

Το άρθρο Σολομός στον φούρνο… αλλιώς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα