Σοκαρισμένο το ελληνικό Ίντερνετ με τη διαφορετικότητα στο MasterChef

20:46 28/1/2020 - Πηγή: iPop

Σοκαρισμένο το ελληνικό Ίντερνετ με τη διαφορετικότητα στο MasterChef. Το 1/3 των tweets που διαβάσαμε για το πρώτο επεισόδιο του διαγωνισμού μαγειρικής αφορούσε την Ντέμη του MasterChef, η οποία είναι vegan και πήγε στον διαγωνισμό συνοδευόμενη απ’ τη σύζυγό της.

Και δεν είναι μόνο τα tweets… Υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων στο ελληνικό διαδίκτυο με τίτλους όπως “η πρώτη vegan

λεσβία στην ελληνική τηλεόραση” ή “vegan, λεσβία και παντρεμένη με γυναίκα πήγε στο MasterChef” σαν να μιλάμε για έναν εξωγήινο με τρία πόδια και δύο κεφάλια που προσγειώθηκε στη γη και πήγε να λάβει μέρος σε μαγειρικό διαγωνισμό.

Όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, η Ντέμη του MasterChef, η οποία πήρε επάξια την ποδιά και συνεχίζει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μαγειρικής, έλαβε την αμέριστη στήριξη και αγάπη του κόσμου, ο οποίος της κόλλησε τίτλους με βάση κάποιες επιλογές που έχει κάνει στη ζωή της, όπως είναι η προτίμησή της σε άτομα του ίδιου φύλου και η επιλογή της να μην τρώει ζωικά προϊόντα και τα παράγωγά τους. Αυτές οι δύο επιλογές της την έκαναν την “vegan λεσβία του MasterChef”.

Και γιατί αυτό βέβαια μας κάνει εντύπωση σε μια κοινωνία όπου δημοσιογράφοι και εκλεγμένοι βουλευτές βγαίνουν δημόσια και μιλούν για “Βίγκαν Λεσβίες Αναρχικές Μπαχαλοσατανίστριες Μάγισσες” και κανείς δεν τους βάζει στη θέση τους;

Γιατί μας κάνει εντύπωση σε μια κοινωνία που όποιος λέει με φυσικότητα ότι είναι με άτομο του ίδιου φύλου, ο κόσμος θεωρεί πως το κάνει για να “προκαλέσει” και να “κεντρίσει το ενδιαφέρον”; Δηλαδή, εάν ο σύζυγός της ήταν ο Δημήτρης και όχι η Άλκηστις, θα είχε το δικαίωμα να μιλήσει για εκείνον αλλά τώρα που είναι γυναίκα, το έκανε για να κερδίσει κάτι;

Ο βιγκανισμός σε συνδυασμό με την ομοφυλοφιλία μάλιστα στα αυτιά του κόσμου χτυπάει κόκκινο συναγερμό, σαν να ήρθαν οι εχθροί στη χώρα να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Αυτές οι δύο λέξεις μαζί μπορούν να συνθέσουν μόνο ένα συγκεκριμένο προφίλ ανθρώπων κι όλοι όσοι είναι vegan και ομοφυλόφιλοι μπαίνουν σε ένα καζάνι, σε εκείνο καλέ που είναι δίπλα σ’ αυτό με τους “Αλβανούς”, “Πακιστανούς” κι ούτω καθεξής. Σ’ αυτά τα καζάνια οι “περίεργοι” ή “κακοί” άνθρωποι βράζουν μέχρι να “ξεπλυθούν” απ’ τις αμαρτίες που έχουν κάνει. Την αμαρτία του να σου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου ή να είσαι από την Αλβανία. Εάν δεν ξεπλυθούν δε, μένουν σ’ αυτό το καζάνι για πάντα και η ταμπέλα “λεσβία”, “gay”, “βρωμιάρης Πακιστανός” τους ακολουθεί μια ζωή.

Φυσικά, για όλους -τουιτεράδες και δημοσιογράφους- η Ντέμη δεν πέρασε στην επόμενη φάση για την εκπληκτική κρεμμυδόσουπα που έφτιαξε, αλλά για τη διαφορετικότητά της, η οποία την έκανε να έχει όλο το “πακέτο” που ψάχνουν οι κριτές.

Όχι φίλοι μου. Η Ντέμη πέρασε γιατί έφτιαξε ένα πιάτο σαν επαγγελματίας σεφ που είναι και είναι απ’ τους λίγους που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό ούσα ήδη όχι απλώς επαγγελματίας, αλλά έχοντας το δικό της vegan εστιατόριο μαζί με τη σύζυγό της.

Και ναι, μπορεί το προσωπικό δράμα να είναι έντονο στις οντισιόν του MasterChef, αλλά να σας θυμίσω πως ο τυπάς που έφυγε απ’ το σπίτι του καθώς οι γονείς του δεν συμφωνούσαν με το να γίνει σεφ, δεν πέρασε στην επόμενη φάση. Παρά το ότι ήταν ωραίος άντρας κι είχε ένα “προσωπικό δράμα” που θα συγκινούσε το κοινό.

Γι’ αυτό ας σταματήσουμε να στάζουμε χολή για τον καθένα, ας σταματήσουμε να κοιτάμε όποιον είναι διαφορετικός από εμάς σαν να είναι εξωγήινος κι ας ασχοληθούμε με τα του οίκου μας. Ίσως τότε ο κόσμος γίνει λίγο καλύτερος και ίσως, λέω ίσως, γίνουμε κι εμείς λίγο καλύτεροι άνθρωποι.

Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία… θα χαρώ να ακούσω την δική σου και γι’ αυτό τα social media μου είναι στη διάθεσή σου.

@afrodith.preveza @Αφροδίτη Πρέβεζα

Δες ακόμα:

Το ξέρατε ότι η Ηλιάνα απαγορεύεται να έχει σχέση με τον Snik;

Το άρθρο Σοκαρισμένο το ελληνικό Ίντερνετ με τη διαφορετικότητα στο MasterChef εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα