Σκέφτεσαι να επισκεφτείς το Παρίσι; Δες πότε ανοίγει η Παναγία των Παρισίων και φτιάξε βαλίτσες!

15:26 29/7/2022 - Πηγή: iPop

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων είναι σε πολύ καλό δρόμο και πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του ξανά στους πιστούς και στο κοινό το 2024.

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκλονιστικό μνημείο του Παρισιού του 13ου αιώνα πήρε φωτιά τον Απρίλιο του 2019, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη συγκίνησης και θλίψης.

Θα ξαναγίνει η Παναγία των Παρισίων όπως την γνωρίσαμε; Η σύγκριση προκαλεί θλίψη

Πότε ανοίγει η Παναγία των
Παρισίων;

Έκτοτε, έχει πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης με στόχο την επαναφορά του στην αρχική σχεδίασή του. Τώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Rima Abdul Malak, ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσει το 2024, τη χρονιά διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως το 2024 θα είναι η χρονιά που μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί, η χρονιά που θα ξανανοίγει ο καθεδρικός για τους πιστούς και το κοινό», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός κατά την επίσκεψή της στο σημείο. 

Αυτά που πρέπει να ξέρεις πριν επισκεφτείς το Παρίσι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gothic Architecture (@gothicarchitectures)

Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός θα επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του, ενώ θα αποκατασταθεί με νέο ξύλο και το ύψους 96 μέτρων καμπαναριό του που είχε σχεδιάσει ο Γάλλος αρχιτέκτοναςViollet-le-Duc στα μέσα του 19ου αιώνα. 

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης ασφάλειας το 2021 και των εργασιών καθαρισμού του εσωτερικού του, η αποκατάσταση περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση της ξύλινης οροφής, του θόλου και του καμπαναριού. 

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό, πως όσοι επισκέπτες έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι, έχουν στεναχωρηθεί ιδιαίτερα που δεν μπορούν να δουν από κοντά την Παναγία των Παρισίων.

Ο καθεδρικός ναός, αφιερωμένος στην Παναγία, θεωρείται ένα από τα καλύτερα δείγματα της γαλλικής γοτθικής αρχιτεκτονικής και σε πιάνει ένα δέος αντικρίζοντάς τον.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gothic Architecture (@gothicarchitectures)

Κάποιοι άλλοι ταξιδιώτες, είναι ιδιαίτερα δεμένοι συναισθηματικά μαζί της λόγω του μυθιστορήματος του Victor Hugo, «Η Παναγία των Παρισίων».

Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για την ιστορία του εμβληματικού καθεδρικού ναού, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για την καταστροφική φωτιά, μπορείς να δεις την εκπληκτική ταινία «Η Παναγία των Παρισιών Φλέγεται».

Τι σώθηκε και τι καταστράφηκε μετά τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Πρόκειται για αναπαράσταση των αληθινών γεγονότων με το ένα πόδι στο ντοκιμαντέρ και το άλλο στην περιπέτεια της καταστροφής. Η θεαματική – γενναία προσπάθεια των πυροσβεστών και ο αγώνας τους για να σωθεί, θα σε καθηλώσει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σκέφτεσαι να επισκεφτείς το Παρίσι; Δες πότε ανοίγει η Παναγία των Παρισίων και φτιάξε βαλίτσες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα