Σίγουρα φοράς τα κατάλληλα ρούχα όταν πας για τρέξιμο;

18:00 24/9/2019 - Πηγή: iPop

Το να πας για τρέξιμο στη γειτονιά σου είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα εάν θες να γυμναστείς, χωρίς, όμως, να γραφτείς στο γυμναστήριο ή σε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής. Το τρέξιμο είναι ένα τέλειο, οικονομικό είδος γυμναστικής, αλλα φυσικά έχει κι αυτό τα μυστικά του, όπως είναι ο εξοπλισμός. Τα απαραίτητα για το τρέξιμο δεν περιορίζονται σ’ ένα ζευγάρι αθλητικά και μια φόρμα, χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή στον εξοπλισμό.

Η επιλογή σωστών ρούχων και παπουτσιών αλλά και μερικά έξτρα απαραίτητα για το τρέξιμο θα κάνουν την προπόνησή

σου πιο ξεκούραστη, ενώ μακροπρόθεσμα θα καταλάβεις τη διαφορά με το τρέξιμο που έκανες χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ειδικές κάλτσες

Ξεκινάμε από τις κάλτσες, που ΟΚ δεν είναι 100% απαραίτητο να προμηθευτείς, αλλά σ’ έναν άρθρο- οδηγό για εξοπλισμό για το τρέξιμο πρέπει να συμπεριληφθούν.

Το ήξερες ότι υπάρχουν κάλτσες σχεδιασμένες αποκλειστικά για τρέξιμο; Αυτές οι κάλτσες εφαρμόζουν τέλεια στο πόδι σαν γάντι, προστατεύουν το πόδι απ’ την τριβή του με το παπούτσι και ισορροπούν την υγρασία.

Ειδικό σορτς ή κολάν

Καλή η φόρμα και το σορτσάκι που έχεις για όλες τις χρήσεις, αλλά μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο σωστά! Ξέρεις γιατί βλέπεις άλλους να τρέχουν με εφαρμοστά σορτς ή κολάν;

Επειδή αερίζουν σωστά το δέρμα ενώ τρέχεις, οι ραφές είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται εγκαύματα όταν τρίβεται το ύφασμα με το δέρμα, ενώ η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μεγάλα brands εξασφαλίζει την απαγωγή της υγρασίας.

Δες το συχνό λάθος που κάνουμε όλοι μας όταν πάμε για τρέξιμο

Το σωστό μπλουζάκι

Ιδανικό είναι να πηγαίνεις για τρέξιμο μ’ ένα εφαρμοστό μπλουζάκι για γυμναστική από συνθετικό υλικό που εφαρμόζει τέλεια στο σώμα σου.

Διαφορετικά, εάν ο σωματότυπός σου δεν σε βολεύει ώστε να βάλεις ένα τέτοιο μπλουζάκι ή απλά δεν θες να ξοδευτείς, διάλεξε ένα άνετο t-shirt (όχι βαμβακερό) που δεν σε κάνει να ιδρώνεις κατευθείαν και εφαρμόζει σωστά στον κορμό σου.

Γάντια

Τον βαρύ Χειμώνα, εάν συνεχίζεις το τρέξιμο, τα χρειάζεσαι οπωσδήποτε για να μην παγώσουν τα χέρια σου. Διάλεξε ένα ζευγάρι γάντια από ελαφρύ, αδιάβροχο υλικό, το οποίο θα ήταν τέλειο εάν είχε ενσωματωμένο και led φωτισμό, για μεγαλύτερη ασφάλεια στο σκοτάδι.

Συνδύασε το τρέξιμο με αυτά τα 4 πράγματα για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα!

Παπούτσια

Σίγουρα δεν θα πας για τρέξιμο με τα sneakers σου, αλλά ούτε και με τα αθλητικά που σου έχουν μείνει απ’ το Λύκειο. Για να υπάρχει σωστή στήριξη του ποδιού, να αερίζεται όταν τρέχεις και να υποστηρίζεται η κίνησή του, ώστε να μην τραυματιστείς, θα χρειαστείς ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που είναι ειδικά για τρέξιμο.

Η στήριξη του στήθους είναι το Α και το Ω

Εννοείται πως ο αθλητικός στηθόδεσμος είναι εξίσου σημαντικός με τα παπούτσια σου. Ένα συντριπτικό ποσοστό των γυναικών δεν φορούν σωστό μέγεθος και τύπο σουτιέν όταν γυμνάζονται.

Μην γίνεις μια απ’ αυτές, καθώς θα υποφέρεις από πόνους στην πλάτη. Αγόρασε ένα αθλητικό σουτιέν στο μέγεθός σου, που θα σου παρέχει στήριξη ενώ τρέχεις.

Bonus:

Φυσικά, δεν ξεχνάς ένα μπουφανάκι εάν είναι Χειμώνας, το μπουκαλάκι με το νερό σου, το κινητό και τα ακουστικά σου για ν’ ακούς μουσική!

Δες κι αυτό:

Αν θες να χάσεις κιλά με το τρέξιμο, αυτή είναι η σωστή τεχνική!

Το άρθρο Σίγουρα φοράς τα κατάλληλα ρούχα όταν πας για τρέξιμο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα