B. Κορέα: Πραγματοποιήσαμε επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου

09:05 3/9/2017 - Πηγή: iPop
«Πραγματοποιήσαμε επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου», ανακοίνωσε επίσημα η Βόρεια Κορέα.Σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Ο σεισμός πιθανότατα να οφείλεται
σε μια «έκρηξη», σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κινεζικού ινστιτούτου στον ιστότοπό του, ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας) με μηδενικό εστιακό βάθος. Οκτώ λεπτά απ’ τον πρώτο σεισμό, σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση, 4,5 Ρίχτερ με τις ίδιες συντεταγμένες με τον πρώτο και πάλι με μηδενικό εστιακό βάθος, σύμφωνα με όσα κατέγραψε το σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας.

Ο πρώτος σεισμός των 6,3 Ρίχτερ καταγράφηκε κοντά σε πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων, και σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε φαίνεται ότι οφειλόταν σε ανθρώπινη δραστηριότητα. Στο παρελθόν ισχυροί σεισμοί στη Βόρεια Κορέα έχουν προκληθεί από δοκιμές πυρηνικών όπλων.

Ο επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η σεισμική δόνηση προκλήθηκε μάλλον από μια βόμβα 100 κιλοτόνων, η οποία είναι τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή που έπεσε στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας το 1945.

Ιαπωνία: Επρόκειτο για πυρηνικές δοκιμές

«Αφού εξετάσαμε τα δεδομένα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για πυρηνικές δοκιμές», επεσήμανε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Tarō Kōno σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβούλιου Ασφαλείας της Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzō Abe, ανακοίνωσε πως αν η Β. Κορέα πραγματοποίησε την έκτη πυρηνική δοκιμή τότε αυτό είναι «απολύτως απαράδεκτο και πρέπει να διαμαρτυρηθούμε έντονα».

Βόμβα υδρογόνου ετοιμάζει ο Kim Jong- un

Η Πιονγιάνγκ ανέπτυξε ένα νέο, περισσότερο προηγμένο πυρηνικό οπλικό σύστημα, με «μεγαλύτερη καταστρεπτική ισχύ», με τον Kim Yong- un να επιθεωρεί τη βόμβα υδρογόνου η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας

Η ισχύς της βόμβας υδρογόνου μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες κιλοτόνους, η πυροδότησή της μπορεί να γίνει και σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η εγχώρια παραγωγή αυτού του θερμοπυρηνικού όπλου σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα κατά βούληση, ανέφερε το KCNA.

Photo: © Toru Hanai / Reuters

The post B. Κορέα: Πραγματοποιήσαμε επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα