Trump: «Η Αμερική είναι μαζί σας!» – Σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα στο Χιούστον

21:29 2/9/2017 - Πηγή: iPop
Έφθασαν, σήμερα στο Χιούστον του Τέξας, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και η σύζυγός του Melania προκειμένου να επισκεφθούν τα θύματα της καταιγίδας Χάρβεϊ, μιας από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου με κακοκαιρία προσγειώθηκε το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One στη στρατιωτική βάση Έλινγκτον Φιλντ. Παρόλο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ

είχε επισκεφθεί την Τρίτη τη νότια Πολιτεία, είχε επιλέξει να παραμείνει μακριά από τις ζώνες που έχουν πληγεί περισσότερο και δεν είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τα θύματα.

«Η Αμερική είναι μαζί σας!», ήταν η ανάρτηση του στο Twitter τη στιγμή που αναχωρούσε από την Ουάσινγκτον, απευθυνόμενος στους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων και ανυπολόγιστες ζημιές που ξεπερνούν τα 30 έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Departing for Texas and Louisiana with @FLOTUS Melania right now @JBA_NAFW. We will see you soon. America is with you! pic.twitter.com/z3bHVdJVPr

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 2, 2017

Τον Donald Trump και την Melania, η οποία φορούσε ένα καπέλο με την επιγραφή «TEXAS» και αθλητικά παπούτσια, υποδέχθηκε ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Το Χιούστον, η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική πολιτεία, είχε αμέτρητες ζημιές από τις πλημμύρες, όμως θετικές είναι οι ενδείξεις που πολλαπλασιάζονται για μια επιστροφή στην ομαλότητα. Έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και οι συγκοινωνίες, ενώ διεξάγονται μεγάλες επιχειρήσεις καθαρισμού.

Ταυτόχρονα, πολλαπλασιάζονται οι αναχωρήσεις από το συνεδριακό κέντρο της πόλης, το οποίο υποδέχθηκε χιλιάδες ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω του ότι ανέβαινε η στάθμη του νερού. Πολλοί ήταν εκείνοι που έλαβαν κουπόνια για δωμάτια ξενοδοχείου.

Αύριο, Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι θα είναι «μια εθνική ημέρα προσευχής» για τα θύματα της καταιγίδας.

TEXAS: We are with you today, we are with you tomorrow, and we will be with you EVERY SINGLE DAY AFTER, to restore, recover, and REBUILD! pic.twitter.com/p1Fh8jmmFA

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 2, 2017

The post Trump: «Η Αμερική είναι μαζί σας!» – Σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα στο Χιούστον appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα