Ο ατσιδας παππατσιπρας σε ρολο… ναπολεοντα για τη χορηγηση τηλεοπτικων αδειων!

12:31 15/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Δεν θα αφαιρεθούν τηλεοπτικές άδειες, γιατί απλά δεν υπάρχουν….ήρθε η ώρα η πολιτική και η Δημοκρατία...
«να πάρουν την ρεβάνς»
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ...
Αγαπητό Fimotro,
Είχα παρακολουθήσει την διαδικασία συζήτησης στη βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες. Επειδή βρίσκομαι αρκετές δεκαετίες στο χώρο την ΜΜΕ, εντός και εκτός Ελλαδικού χώρου, έχω μια ταπεινή γνώση όλων των διαδικασιών των ξένων ΜΜΕ
για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, νόμους, και κανόνες λειτουργίας.

Ακούγοντας όλα όσα είπαν στη βουλή περί χορήγησης 4 αδειών Εθνικής εμβέλειας, καταθέτοντας και πίνακες ΜΜΕ άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και τα ψέματα που ακούστηκαν από τους Παππατσίπρα, ξύπνησε μέσα μου το θεριό της αποκατάστασης της αλήθειας.

Γιατί άραγε μια ολόκληρη βουλή να εμπαίζεται με παραποιημένα στοιχεία από έναν Παππατσίπρα; Γιατί ένα 40δρονο παιδί που γεννήθηκε στην Καισαριανή με αριστερές καταβολές-εκεί μεγάλωσε και ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος, φαίνεται η περιοχή έχει παράδοση στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα alter ego των πρωθυπουργών-και για 11 και πλέον χρόνια εργαζόμενο σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο της Σκωτίας μετά τις σπουδές του στα οικονομικά, λέει τόσα ψέματα μπροστά στον Ελληνικό λαό, τον κοροϊδεύει και τον εμπαίζει με ψεύτικα στοιχεία;

Έτσι σκέφτονται οι αριστερές δυνάμεις της χώρας; Θέλουν να κυβερνούν με ψέματα και παραμύθια, με φιμωμένα τα ΜΜΕ; Δεν θα μπω στη διαδικασία να ερμηνεύσω εάν τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι νόμιμα ή παράνομα. Αυτό είναι εμφανές. Για μένα είναι ο επιφανειακός και ψεύτικος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα μια κυβέρνηση. Απορώ, πως δεν καταλαβαίνει, ότι αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή όπως διατείνεται τη ….γιγαντώνει! Εκτός εάν αυτός είναι ο στόχος της.
Σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα, ένας πολιτικός άντρας όπως οι Παππατσίπρας, είχαν πει τόσα πολλά ψέματα στην Εθνική αντιπροσωπεία, θα είχαν ….συλληφθεί και θα είχαν παραπεμφθεί στη «δικαιοσύνη»!

Τα ΜΜΕ έχουν κατηγορηθεί, για διαφθορά, διαπλοκή, φοροδιαφυγή, παράνομες συναλλαγές, χειραγώγηση της πολιτικής ζωής του τόπου, της ενημέρωσης και για όλα τα μύρια που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα. Θαλασσοδάνεια, υπερχρεωμένα κανάλια και πάει λέγοντας. Επί Ελένης Βλάχου και Συγκροτήματος Λαμπράκη, είχαμε κάτι διαφορετικό;

Εγώ να δεχθώ ότι όλα αυτά συμβαίνουν ή έστω σε ένα μεγάλο βαθμό. Με το να καταργήσεις-περιορίσεις την ενημέρωση και τον πλουραλισμό της πληροφόρησης διορθώνεις όλα τα παραπάνω; Όχι βέβαια. Μάλλον τα γιγαντώνεις. Απλά βάζεις αυστηρούς νόμους και κανόνες λειτουργίας για να περιορίσεις τη διαφθορά και όλα τα πάρα πάνω.

Η επιβίωση των καναλιών εξαρτάται από την ίδια την αγορά και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση και την διαφημιστική πίτα, όπως επιχειρεί να την καθορίσει ο Παππατσίπρας. Εγώ συμφωνώ, ότι η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή για να δεχθεί μεγάλο όγκο καναλιών, αλλά αυτό θα το δείξει ο νόμος της επιχειρηματικότητας. Στην πορεία μπορεί να μην αντέξει ούτε 2 κανάλια ή να αντέξει 15, γιατί αυτό να είναι προνόμιο της πολιτείας. Στη βουλή λοιπόν ειπώθηκαν πολλά ψέματα από τον Παππατσίπρα και τους συντρόφους, και αυτό θα προσπαθήσω να διορθώσω. Άλλωστε πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν, ας μιλήσουμε με παρρησία!
Έκανα μια σύντομη έρευνα και ζήτησα στοιχεία από τις ανεξάρτητες αρχές, ή υπηρεσίες χωρών της Ευρώπης, Ασίας και ΗΠΑ που ελέγχουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Επίσης από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο(European Audiovisual Observatory) και το MAVISE.

Τα στοιχεία που κατέθεσαν στη βουλή και τους πίνακες καναλιών οι Παππατσίπρας δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά, όπως θα τα διαβάσετε και σε άλλη ιστοσελίδα που θα σας παραπέμψω. Είναι τα ίδια που έχω και εγώ για να μην τα επαναλαμβάνω.

Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή με βάση το ΕΑΟ υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες κανάλια ελεύθερης λήψης. Δηλαδή κάποιες χιλιάδες, χωρίς να προσμετρώνται τα συνδρομητικά. Από αυτά τα 300 και πλέον είναι ενημερωτικά. Να σημειώσουμε ότι μόνο το 2010 τα νέα ενημερωτικά κανάλια αυξήθηκαν κατά 28. Σήμερα αυξήθηκαν σε 45 και πλέον. Τα πράγματα όμως δεν ήταν ρόδινα για όλα τα κανάλια.

Τα πέντε τελευταία χρόνια περισσότερα από 25 ειδησεογραφικά κανάλια διέκοψαν τη λειτουργία τους. Αρκετά από αυτά είχαν αναπτυχθεί αποκλειστικά για υπηρεσίες mobile (3G ή DVB-H). Οι τηλεοπτικοί φορείς ενδιαφέρονται σήμερα περισσότερο για την ανάπτυξη ειδησεογραφικών εφαρμογών apps για smartphone, παρά να διανέμουν τις ειδήσεις τους μέσα από τηλεοπτικά πακέτα mobile. Ανάμεσα στα σημαντικά κανάλια που έκλεισαν, βρίσκουμε την ελληνική ΕΡΤ(η οποία επαναλειτούργησε) το ισπανικό CNN+, το Current TV και το σλοβακικό ιδιωτικό κανάλι Info TV

Για να σας δώσω μερικά στοιχεία από τα ψέματα που ειπώθηκαν στη βουλή, τα οποία θα διαβάσετε με λεπτομέρειες είναι και τα εξής σε αριθμούς καναλιών: Ισπανία 18 και όχι 5 που είπε ο Παππάς. Γαλλία 30 και όχι 5. Γερμανία 57 και όχι 6. Ιταλία 30 και όχι 13(τα 13 ανήκουν στη RAI). Λουξεμβούργο 15 κλπ.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε όπως φαίνεται και στον πίνακα, ότι Σε Ευρωπαϊκές χώρες έχουν τη βάση τους και εκπέμπουν 10 διεθνή δίκτυα σε δεκάδες χώρες, κάτι για το οποίο δεν ανέφερε τίποτα ο κος Παππάς, όπως:

Επίσης το MAVISE από το οποίο αντλήσαμε στοιχεία και πληροφορίες παρέχει λεπτομέρειεςε, πληροφορίες και συμβουλές σε περισσότερα από:
40 εθνικές αγορές TV. 11.864 τηλεοπτικά κανάλια. 3.021 οπτικοακουστικές υπηρεσίες on-demand. 9.051 επιχειρήσεις (ραδιοτηλεοπτικός s, συσκευαστή s, πομπός s)

Σε άλλη ανάρτηση θα συγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η Ελληνική κυβέρνηση να χειραγωγήσει τα κανάλια και την πληροφόρηση μέσα από τον περιορισμένο αριθμό αδειοδότησης και τη κάνουν οι ανεξάρτητες αρχές σε άλλες χώρες και ιδιαίτερα η FCC που θεωρώ ότι είναι η πλέον έγκυρη και ανεξάρτητη αρχή στο ραδιοτηλεοπτικό και επικοινωνιακό πεδίο.

Διαβάστε τώρα με προσοχή και συγκρίνετε πίνακες καναλιών για τα ψέματα των Παππατσίπρα και την παραπλάνηση της βουλής. Τα συμπεράσματα δικά σας εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα