Σε τι διαφέρει το λίπος της κοιλιάς από τα άλλα λίπη;

17:10 5/5/2017 - Πηγή: iPop

Μήπως ήρθε καιρός να μάθεις σε τι διαφέρει το λίπoς της κοιλιάς από τα άλλα λίπη; Γνωρίζεις ήδη ότι το υπερβολικό λίπος δεν είναι καλό για εσένα. Αλλά ήξερες ότι τα διαφορετικά είδη λίπους έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην υγεία σου;

Το λίπος της κοιλιάς σου έχει δύο μορφές: Το σπλαχνικό λίπος και το υποδόριο λίπος.

Το σπλαχνικό λίπος είναι το είδος που συγκρατεί τα όργανα σου κάτω από τους μυες, το οποίο δεν μπορείς να δεις ή να αγγίξεις. Ενώ μπορεί να είναι κρυμμένο, το σπλαχνικό λίπος μπορεί να προκαλέσει

πολλές βλάβες.

Το σπλαγχνικό λίπος προκαλεί στο σώμα σου την απελευθέρωση των κυτοκινών, οι οποίες είναι πρωτεΐνες που επηρεάζουν την παραγωγή ινσουλίνης, καθώς και την αύξηση της φλεγμονής στο σώμα.

Σε περίπτωση που σου ξέφυγε, η φλεγμονή συνδέεται με πολλές διαφορετικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2.

Τα λιπαρά οξέα και οι φλεγμονώδεις παράγοντες που απελευθερώνονται από το σπλαχνικό λίπος μπορούν να μεταφερθούν κατευθείαν στο ήπαρ, όπου επηρεάζουν την παραγωγή χοληστερόλης και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Ένα άλλο ενοχλητικό πράγμα για το σπλαχνικό λίπος; Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, παίρνουν περισσότερο λίπος στις κοιλιές τους – αντί για τους γοφούς ή τους μηρούς τους.

Τα καλά νέα είναι ότι μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική γυμναστική μπορούν να σε βοηθήσουν.

Επέλεξε λαχανικά, άσπρες πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Aπέφυγε υδατάνθρακες και πρόσθετα σάκχαρα όταν μπορείς.

Πρόσθεσε στην γυμναστική σου αερόβιες ασκήσεις, όπως zumba η οποία είναι πραγματικά διασκεδαστική και καίει λίπος γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Η τεχνική των 2 λεπτών που θα σου δώσει επίπεδη κοιλιά

The post Σε τι διαφέρει το λίπος της κοιλιάς από τα άλλα λίπη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα