Σε ρυθμούς επιστροφής στην κανονικότητα- Όσα αλλάζουν και οι σκέψεις για τον Πολιτισμό

18:49 6/5/2021 - Πηγή: iPop

Η χαλάρωση των μέτρων ανοίγει μια σειρά από δραστηριότητες και η χώρα κινείται σε ρυθμούς επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες στις 15 του μήνα.

Όσα έχουν ανακοινωθεί ήδη για τη χαλάρωση των μέτρωνΑπό 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί
έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.Όσα αναμένεται να ανακοινωθούν

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρόκειται να συνεδριάσει την Παρασκευή με τη συμμετοχή της Λίνας Μενδώνη, προκειμένου να εξετάσει για τη χαλάρωση των μέτρων, το άνοιγμα των θεάτρων, των κινηματογράφων και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του Πολιτισμού.

Η πρόταση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι:

Άνοιγμα των μουσείων πιθανότατα στις 14 Μαΐου.Στις 21 Μαΐου προτείνεται να ανοίξουν τα θερινά σινεμά.Αναμένεται στα τέλη του μήνα να ανοίξουν θέατρα αλλά και οι συναυλίες.

Σημειώνεται πως σε κάθε περίπτωση έχει προαναγγελθεί ότι τα SMS θα τα αποχωριστούμε στις 15/5.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σε ρυθμούς επιστροφής στην κανονικότητα- Όσα αλλάζουν και οι σκέψεις για τον Πολιτισμό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
- Όσα, Πολιτισμό,- osa, politismo