Σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα;

20:39 15/6/2019 - Πηγή: iPop
Το πρώτο σοκ το παθαίνεις όταν πηγαίνεις σε ένα κατάστημα καλλυντικών και ζητάς τη συμβουλή των πωλητριών για μια ενυδατική κρέμα. Μπορεί να είσαι 20, μπορεί να είσαι 30 ή μπορεί να είσαι 40 και η πωλήτρια σε ρωτάει τι θα έλεγες για μια αντιρυτιδική κρέμα; Νιώθεις το εγκεφαλικό να πλησιάζει, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν θα έπρεπε.

Σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα; Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να καθορίσουμε μια συγκεκριμένη ηλικία, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες

για το πότε θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα σημάδια της ηλικίας.

Έτσι λοιπόν, δεν υπάρχει μια “σωστή” ηλικία για να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε τις λεγόμενες κρέμες anti aging. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας λόγος γι’ αυτό είναι ότι η ηλικία που θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τα γονίδια που έχουμε κληρονομήσει και η λειτουργία του κάθε οργανισμού.

Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ακόμη ότι είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούμε αντιγηραντική κρέμα μετά τα 25 ή ακόμη και πριν, καθώς τότε ξεκινάει η φυσική απώλεια κολλαγόνου (η πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα μας πιο ελαστικό).

THE CHRISELLE FACTOR

Αυτό σημαίνει ότι η πρόληψη θα πρέπει να ξεκινάει πολύ νωρίτερα απ’ όσο θα περιμέναμε, ενώ οι δερματολόγοι επισημαίνουν ακόμη ότι η αντηλιακή κρέμα μετά από αυτή την ηλικία, θα πρέπει να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας μας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, θα πρέπει πάντα να φροντίζουμε να εφαρμόζουμε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα, για να αποτρέψουμε την εμφάνιση των ρυτίδων αργότερα.

Επίσης, οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα ήταν καλό να μην ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε την αντιγηραντική κρέμα ούτε πολύ αργά, αλλά ούτε και πολύ νωρίς. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα anti aging πριν τα 40 και τα 50, αφού σε αυτή την ηλικία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ήδη τα σημάδια γήρανσης και συνεπώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τα προλάβεις.

Να θυμάσαι ότι οποιαδήποτε αντιρυτιδική κρέμα δεν κάνει θαύματα, το μυστικό τους είναι στην πρόληψη. Τέλος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις χρησιμοποιείς πριν τα 20, γιατί το δέρμα σου είναι ακόμη φρέσκο σαν του μωρού!

Διάβασε ακόμη:

Έχει αλλάξει ο τύπος της επιδερμίδας σου και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι;

Photo: maxresdefault

Το άρθρο Σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα