Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι | Προσαγωγή ενός ατόμου

14:33 22/6/2019 - Πηγή: iPop
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Λαγονήσι, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Προσήχθη ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αυτός έβαλε κατά λάθος τη φωτιά. 

Πιο συγκεκριμένα, υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στο Λαγονήσι Καλυβίων Θωρικού του Δήμου Σαρωνικού, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έναν ηλικιωμένο την ώρα που έκανε κάποιες εργασίες. Ο ίδιος όταν εντοπίστηκε απ’ τους αστυνομικούς

με εγκαύματα στα χέρια, φέρεται να παραδέχτηκε πως αυτός ήταν που έβαλε κατά λάθος τη φωτιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο έφτασαν άμεσα 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ είχε δοθεί εντολή να συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

#Πυρκαγιά εν υπαίθρω στο Λαγονήσι Καλυβίων Θορικού του δήμου Σαρωνικού. Έχουν κινητοποιηθεί 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν από αέρος 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 22, 2019

Νωρίτερα, η Τροχαία προχώρησε προληπτικά σε έκτακτα μέτρα με εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου, ενώ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης ανέφερε ότι διέταξε την εκκένωση 8-10 σπιτιών, για προληπτικούς λόγους, καθώς η πυρκαγιά βρισκόταν σε μικρή απόσταση από διάσπαρτες κατοικίες.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία προειδοποιεί για μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς την Κυριακή, στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή 23.06.2019
Προσοχή υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Ν. Ηρακλείου & Ν. Λασιθίου! pic.twitter.com/ln5ZJE5iUJ

Civil Protection GR (@GSCP_GR) June 22, 2019

Φωτογραφία αρχείου

Το άρθρο Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι | Προσαγωγή ενός ατόμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα