Πώς καταλαβαίνεις ότι έπαθες λουμπάγκο; Η Αθηναΐς Νέγκα έπαθε, έμαθε και μας λέει!

12:44 22/6/2019 - Πηγή: iPop

Είναι η εποχή που -αν και καθυστερημένα- αποφάσισες να μαζέψεις τα χειμωνιάτικα και να τα ανεβάσεις στην επάνω ντουλάπα, για να έχεις όλο τον απαραίτητο χώρο να απλώσεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα. Όμως, σήκωσες όλο αυτό το βάρος με τον λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να πάθεις λουμπάγκο στη μέση!

Ο πόνος αφόρητος και πιθανότατα άκουσες ένα κρακ, έτσι κατάλαβες τη ζημιά που έκανες! Αν είναι η πρώτη φορά που παθαίνεις λουμπάγκο στη μέση, λογικά αυτό το «κρατς» σε φρίκαρε, αλλά μην ανησυχείς γιατί αυτή είναι η πρώτη ένδειξη για το τι έπαθες!

Κάπως έτσι κατάλαβε και η αγαπημένη μας Αθηναΐς Νέγκα

ότι την έπαθε, τη στιγμή που σήκωνε ένα ολόκληρο κουτί γεμάτο με ρούχα! Μόλις είδαμε την ανάρτησή της στο Instagram για το λουμπάγκο που έπαθε, επικοινωνήσαμε μαζί της, αρχικά για να της ευχηθούμε περαστικά, αλλά και να μας πει πώς ένιωσε εκείνη τη στιγμή και τι χρειάστηκε να κάνει για ν’ ανακουφιστεί απ’ τον πόνο:

Ευτυχώς έβαλα πάγο πολύ έγκαιρα και δεν δοκίμασα άλλα γιατροσόφια και δεν πονάω τόσο. Δεν το είχα ξαναπάθει και δεν ήξερα ότι η μέση κάνει κρακ! Έψαχνα τι κάνει κρατς! Η μέση κάνει κρατς και πονάει πάρα πολύ, εγώ άρχισα να τρέμω κιόλας, νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω!

View this post on Instagram

Αυτή είναι μια φάτσα Voltaren .Επαθα λουμπάγκο γιατί ειμαι ηλίθια. Μου φανηκε θαυμάσια ιδέα να σηκώσω ένα τεράστιο πλαστικό κουτί γεμάτο ρούχα με την τιτάνια δύναμη μου .η φάτσα voltaren είναι αδιάφορη κ πονεμένη ,έχει και λίγη ψυχεδέλεια γιατί χαρη στην αντιφλεγμονώδη κ αναλγητική δράση, είναι χαμένη στην θεραπευτική φαντασίωση πως σε λίγες μέρες θα επανέλθω , όλα τα αθλήματα θα είναι δυνατά και οι επιδόσεις μου σε επίπεδο βαλκανικού τουρνουά στίβου . άκουσα όμως ένα δυνατό κρατς, κάτι σαν τον ανάποδο ήχο της χαράς, αυτό το κρατς που σου λέει : «την έπαθες ,τώρα πανίβλακα» Ο κόσμος χαθηκε ,ειδα αστεράκια ,αυτή τη στιγμή ο πάγος έχει παγώσει την μέση μου και μουδιάσει πλήρως τον πωπό μου, σαν να κάποιος να τον πήρε και να έφυγε .ελπιζω το απόγευμα να μου τον αντικαταστήσουν με τον πωπό μιας 25χρονης ή να έχει και αντιγηραντική δράση όλος αυτός ο πάγος ώστε να κερδίσω διπλά .συνεχεια άλλωστε θέλω να κερδίζω διπλά! να κάνω πολλές δουλειές ταυτόχρονα που νομιζω πως είναι επείγουσες .τωρα όμως θα κάτσω κοτα για 1-2 μέρες με αυτή τη φάτσα που βλέπετε, και θα ηθελα σ αυτό το σημείο να σας φωνάξω με όλη μου την δύναμη : «πετάξτε επιτέλους όλα τα άχρηστα !» Χρειαζομαστε 5 ρούχα , τα πολλά υπάρχοντα φέρνουν ακαταστασία-φόρτο-λουμπάγκο .ολη μέρα κάτι πρέπει να ταχτοποιηείς διότι είσαι ο δούλος των 20 έξτρα καλοκαιρινών σορτς που στο τέλος δεν βρίσκεις στην ντουλάπα και νομίζεις πως δεν έχεις ρούχα γιατί είσαι φτωχός .θα φοράω τα ίδια εφεξής διότι έλαβα «μήνυμα» να απαλλαγώ , το σύμπαν μου το έστειλε αναμφίβολα γιατί θέλησε για λίγο να ασχοληθεί μαζι μου. μην μου γράψετε να πάω σε νοσοκομείο γιατί θα πάω αν χρειαστεί και σας παρακαλώ μη γράψετε πως υπάρχουν και χειρότερα, μην ψάχνουμε ενοχές για να μην μας τιμωρήσουν. Γραφω για να το διασκεδάσω κάπως. Αναρωτιέμαι πως αντέχουν οι αρσιβαρίστες ; Αν υπάρχει κάτι στο Netflix που αν το δω θα γίνω αμέσως καλά ,θα ηθελα να με ενημερώσετε σχετικά . *Amazing Grace, how sweet the sound, That saved a wretch like me, I once was lost, but now I’m found..

A post shared by @ athinaisnega on Jun 20, 2019 at 3:25am PDT

«Ξεκούραση, αντιφλεγμονώδη, μυοχαλαρωτικά και πάγος», αυτά είναι όσα τη συμβούλεψε ο γιατρός να κάνει προκειμένου να μην υποφέρει και ν’ αναρρώσει γρήγορα.

Όπως μας είπε η Αθηναϊς για το πώς έπαθε λουμπάγκο, «ήταν ένα πλαστικό κουτί γεμάτο ρούχα και πήγα να κάνω την τακτική, καλή νοικοκυρά (που δεν είμαι). Ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι!», είπε γελώντας.

Φυσικά, φρόντισε να στείλει κι ένα μήνυμα για το πώς οι υπερβολές που κάνουμε και η μανία μας να μην ξεσκαρτάρουμε την ντουλάπα μας ανά διαστήματα μπορούν να μας βλάψουν:

Μετά απ’ αυτό θα μείνω με 3 μπλουζάκια, γιατί γίνεσαι δούλος της ακαταστασίας (γέλια). Θα γίνω η καινούρια Μαρί Κόντο, που τους τα πετάει όλα και εκείνοι κλαίνε!

Πώς θα αντιμετωπίσεις το λουμπάγκο στη μέση;Παυσίπονα

Τα αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά φάρμακα μπορούν ν’ ανακουφίσουν απ’ τους πόνους, και μάλιστα πολύ καλύτερα απ’ τα απλά παυσίπονα. Πάντα, όμως, θα πρέπει να τα λαμβάνεις με συνταγή γιατρού κι ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες.

Κρέμες για την αντιμετώπιση της οσφυαλγίας

Οι κατάλληλες κρέμες για τη θεραπεία του λουμπάγκου είναι οι θερμαντικές κρέμες καψαϊκίνης. Μπορείς να τις τοποθετήσεις στο σημείο όπου έχει εκδηλωθεί ο πόνος και να κάνεις μασάζ, ενώ μια καλή εναλλακτική είναι και τα ζεστά επιθέματα, αλλά και τα μπάνια με ζεστό νερό. Όλες αυτές οι τεχνικές θα χαλαρώσουν τους μύες σου και θα σε ανακουφίσουν.

Απόφυγε τις έντονες δραστηριότητες

Φυσικά, την περίοδο της ανάρρωσης απ’ την οσφυαλγία θα πρέπει να προσέχεις να μην σκύβεις και να μην σηκώνεις βάρη. Γενικά, η αντιμετώπιση αυτής της πάθησης στη μέση θέλει ξεκούραση, αλλά και ειδικές ασκήσεις, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τους μύες που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σηκώνουμε βάρη για να μην τραυματιζόμαστε;

Κι αφού μάθαμε πώς το αντιμετωπίζουμε, ήρθε η ώρα να μάθουμε και πώς το προλαμβάνουμε για να μην φτάσουμε σ’ αυτή τη δυσάρεστη θέση!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σηκώνουμε βάρη για να μην πάθουμε λουμπάγκο στη μέση; Ο Πάνος Ντζαμάκος, personal trainer και ιδιοκτήτης του Just Perfect Gym, μας έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Αρχικά, πρέπει να έχουμε το βάρος ανάμεσα στα πόδια μας. Ιδανικά, σφίγγουμε και πιέζουμε τις φτέρνες μας για να σηκωθούμε, πάντα, όμως, με το βάρος ακριβώς μπροστά μας.Θα πρέπει ν’ αποφεύγουμε να σηκώνουμε βάρη πρωινές ώρες ή όταν είμαστε αφυδατωμένοι.Μεγάλη προσοχή χρειάζεται επίσης εάν έχουμε προβλήματα με το έντερό μας ή μόλις έχουμε φάει.Προσοχή στα εμπόδια στον δρόμο μας και ειδικά σε σκάλες, φέρνουμε το βάρος πιο πίσω με έκταση της σπονδυλικής.

Οι περισσότεροι συνήθως παθαίνουν λουμπάγκο επειδή ήταν αφηρημένοι, νευριασμένοι ή απασχολημένοι με κάτι άλλο, οπότε δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ένα βάρος είναι επικίνδυνο και θέλει πάντα συγκέντρωση και προσοχή σε αυτό όταν είναι να το σηκώσουμε.

Παρακάτω ένα παράδειγμα με τον λάθος και τον σωστό τρόπο να σηκώνουμε βάρη:Λάθος

Σωστό

Το άρθρο Πώς καταλαβαίνεις ότι έπαθες λουμπάγκο; Η Αθηναΐς Νέγκα έπαθε, έμαθε και μας λέει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα