Σε εξέλιξη οι συναντήσεις με τους Θεσμούς- Ποιος ο στόχος της Κυβέρνησης;

12:59 23/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής οι συναντήσεις του ελληνικού επιτελείου με τους Εκπρόσωπους των Θεσμών που βρίσκονται στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί τα «καυτά» ζητήματα να έχουν κλείσει έως τις 20 Νοεμβρίου έτσι ώστε να ακολουθήσει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και εν συνεχεία οι συζητήσεις για τα ζητήματα της διευθέτησης του χρέους, αλλά παράλληλα και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Προσερχόμενος στη συνάντηση με τους Θεσμούς αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε

πως «το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελούν μέρος της β’ αξιολόγησης». Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για τις πληροφορίες ότι «η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» εξήγησε πως «αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια».

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα με τους εκπρόσωπους των Θεσμών συναντήθηκε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Διοικητής της ΕΚΤ φέρεται να ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των δανειστών πως «οι νέες διοικήσεις των τραπεζών θα έχουν τοποθετηθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου».

Ποια είναι τα κύρια θέματα της ατζέντας των σημερινών τετ-α-τετ;

Στην ατζέντα της Κυριακής βρίσκονται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως επίσης και τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του iPop.gr για τα εργασιακά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ραντεβού:11:00- 12:00. Επισκόπηση (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης).12:00- 13:00. Επιχειρηματικό περιβάλλον (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης).14:00- 15:30. Εξωδικαστικός διακανονισμός (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ).15:30-17:00. Φορολογικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Πιτσιλής).17:30- 19:00. Αγορά εργασίας (υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος).Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει ο φάκελος των «καυτών» ζητημάτων- Κρίσιμα τα τετ-α-τετ με τους Θεσμούς

The post Σε εξέλιξη οι συναντήσεις με τους Θεσμούς- Ποιος ο στόχος της Κυβέρνησης; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα