Τα παιδιά σου δεν κοιμούνται όσο πρέπει; Σίγουρα κινδυνεύουν

11:24 23/10/2016 - Πηγή: iPop

Το καμπανάκι του κινδύνου για τα παιδιά τα οποία δεν κοιμούνται όσο πρέπει κρούουν οι ειδικοί τονίζοντας, πως τα προβλήματα στην υγεία τους μπορεί να είναι πολλά.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of Colorado Boulder τα παιδιά τα οποία δεν κοιμούνται όσο πρέπει μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγάλο προβλήματα με το βάρος τους, αλλά επίσης και με τη συγκέντρωση τους.

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί κυρίως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.

Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει αντί να τρώνε λιγότερο προσλαμβάνουν

περισσότερη ποσότητα τροφής από την απαιτούμενη και έτσι το βάρος τους αντί να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα αυξάνεται.

Για να φτιάξουν στο εν λόγω συμπέρασμα οι ειδικοί περιόρισαν κατά τρεις περίπου ώρες τον ύπνο δέκα παιδιών για δύο εβδομάδες.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για να καταλάβουν πως τα παιδιά αύξησαν κατά 20% τις θερμίδες που κατανάλωναν.

Παράλληλα, βέβαια, τα παιδιά της έρευνας αν και έτρωγαν περισσότερα έδειχναν, πως δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν το ίδιο εύκολο με πριν.

Τα παιδιά έμοιαζαν συνεχώς αφηρημένα ακόμα και την ώρα του παιχνιδιού αποδεικνύοντας πως η έλλειψη ύπνο τους κάνει μόνο κακό.

photo:SheKnows

The post Τα παιδιά σου δεν κοιμούνται όσο πρέπει; Σίγουρα κινδυνεύουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα