Σε εξέλιξη ο Κυβερνητικός αγώνας- Το Συνέδριο- Τα σενάρια και τα ανοιχτά ζητήματα

11:44 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Επί ποδός βρίσκεται η ελληνική Κυβέρνηση ενώ όλοι αναμένουν την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα ανακοινωθεί πότε θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα και σαφώς το παρών θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Από το συνέδριο μάλιστα θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης.

Αρκετά τα ανοιχτά ζητήματα:

Ο Πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αρκετά ανοιχτά ζητήματα τόσο στο οικονομικό όσο και στο εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό πεδίο.

Μερικά από αυτά

είναι η εκταμίευση της δόσης, το Συνέδριο του κόμματος, ο ανασχηματισμός, η αξιολόγηση, το προσφυγικό, αλλά τελικά και η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ.

Να θυμίσουμε πως σε αδιέξοδο κατέληξε η 4ωρη τηλεδιάσκεψη των κ.κ. Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Σταθάκη, Κατρούγκαλου με τους Θεσμούς την Κυριακή, με κυβερνητικές πηγές να ελπίζουν ότι θα συμφωνήσουν σε όλα την Τετάρτη, με το ΕΚΑΣ και τα «κόκκινα δάνεια» να αποτελούν τα μεγάλα αγκάθια.

Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να περάσει άμεσα το νομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα στη Βουλή ώστε να έχει στα χέρια της η ΕΚΤ στις 2 Ιουνίου την αξιολόγηση του προγράμματος και να δώσει το οκ ώστε να μπορούν ξανά τα ελληνικά ομόλογα να γίνονται αποδεκτά ως ενέχυρα για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Επιστολή Τσακαλώτου στους Θεσμούς:

Επιστολή στους Θεσμούς φέρεται πως απέστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως ορισμένα- και συγκεκριμένα οκτώ- απ’ τα προαπαιτούμενα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν απ’ τη Βουλή γιατί δεν θα τα ψηφίσουν ούτε οι βουλευτές της Κυβέρνησης.

Τι συμβαίνει με το ΕΚΑΣ;

Οι βασικές διαφορές είναι για το ΕΚΑΣ, όπου η Κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα επιστραφεί αναδρομικά, ενώ οι Θεσμοί θεωρούν ότι δεν θα μπορέσει να καλυφθεί αλλιώς το κενό και για τα «κόκκινα δάνεια» με εγγυητή το Δημόσιο, όπου το Κουαρτέτο επιθυμεί την πώλησή τους σε ξένα funds.

Ποιες θα είναι οι βασικές διορθώσεις;Έντονες είναι οι προσπάθειες που γίνονται για το θέμα των κόκκινων δανείων με εγγυήσεις του δημοσίου. Με τους δανειστές να επιθυμούν και τα συγκεκριμένα δάνεια, που υπολογίζονται περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ, να μπορούν να πωληθούν σε ξένα funds.Από την πλευρά της η Κυβέρνηση σχετικά με το ΕΚΑΣ τόνισε πως δεν το πάρει πίσω καθώς ψάχνει για ισοδύναμα μέτρα.Παράλληλα, έχει ζητηθεί να υπάρχει νομική κάλυψη στα μέλη του ΔΣ του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.Ενώ οι δανειστές επιμένουν να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού.Ισοδύναμε ψάχνουν και για τα ειδικά μισθολόγια.

The post Σε εξέλιξη ο Κυβερνητικός αγώνας- Το Συνέδριο- Τα σενάρια και τα ανοιχτά ζητήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα