Η Άγκυρα συνεχίζει τις απειλές- Στον αέρα η συμφωνία με την Ε.Ε.

10:54 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας. Οι Βρυξέλλες κρούουν για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη μη τήρηση της συμφωνίας για τους πρόσφυγες. Παράλληλα, ο υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισημαίνει πως χωρίς κατάργηση της βίζας, δεν υπάρχει συμφωνία για τους πρόσφυγες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τσαβούσογλου «είναι αδύνατον για τη χώρα του να τροποποιήσει την τουρκική αντιτρομοκρατική νομοθεσία».

Να θυμίσουμε πως η αντιτρομοκρατική νομοθεσία αποτελεί έναν

από τους 72 όρους που θέτει η Ε.Ε. για την κατάργηση της βίζας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

«Τους είπαμε: Δεν σας απειλούμε. Αλλά υπάρχει μία πραγματικότητα. Κλείσαμε δύο συμφωνίες και η μία συνδέεται με την άλλη. Εάν παραστεί ανάγκη, η Άγκυρα μπορεί να λάβει διοικητικά μέτρα για να μπλοκάρει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες».

Ο Μ. Τσαβούσογλου επίσης εξήγησε πως «την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι κανένας νόμος σχετικός με την εφαρμογή της συμφωνίας δεν θα βγει από το τουρκικό κοινοβούλιο, εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο θέμα της βίζας» και πρόσθεσε:

«Οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους έχουν συνδέσει το καθεστώς της βίζας με τον όρο της τροποποίησης του αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος χρησιμοποιώντας μία διασταλτική ερμηνεία του όρου τρομοκρατία» χρησιμοποιείται για τη δίωξη , με το πρόσχημα της άσκησης τρομοκρατικής προπαγάνδας».

Ενώ διερωτήθηκε:

«Για ποιον ορισμό μιλάτε; Στην Ευρώπη κάθε χώρα έχει έναν διαφορετικό ορισμό για την τρομοκρατία».

The post Η Άγκυρα συνεχίζει τις απειλές- Στον αέρα η συμφωνία με την Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα