Συνάντηση με τους θεσμούς στη σκιά των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ

20:28 6/3/2017 - Πηγή: iPop

Στη σκιά των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για μείωση του ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του 2016 ξεκίνησε η συνάντηση με τους θεσμούς. Ότι δεν επηρεάζει τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση σχολίασε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Ερωτηθείς σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία ανφέρουν

ότι το 4ο τρίμηνο του 2016 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε σε ποσοστό 1,2% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 1,1% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2015, στέλεχος του οικονομικού επιτελείου άπαντησε «ένα τρίμηνο επηρεάζει τη διαπραγμάτευση;».

Να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η συνάντηση με αντικείμενο τα δημοσιονομικά και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης βρέθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συντονισμό και εξέταση των νέων δεδομένων.

Μαξίμου: Προσωρινά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Τα στοιχεία προκάλεσαν ένα αρχικό μούδιασμα στην ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια το Μαξίμου δήλωσε πως είναι προσωρινά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και παρέπεμψε στα λεγόμενα εκπροσώπου της Κομισιόν, που επεσήμανε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι τριμηνιαία και όχι τελικά.

The post Συνάντηση με τους θεσμούς στη σκιά των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα