Για πού προορίζονταν τα «χάπια των τζιχαντιστών»; | Εκατομμύρια ευρώ η αξία τους (Video)

15:58 6/3/2017 - Πηγή: iPop
| Εκατομμύρια

Νέα στοιχεία σχετικά με τα «χάπια των τζιχαντιστών» δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα. Τα δισκία, όπως έγινε γνωστό, είναι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ και προορίζονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία έλαβε χώρα σχετικά με την κατάσχεση των ναρκωτικών χαπιών, ο προορισμός των χαπιών ήταν χώρες της Μέση Ανατολής, ανάμεσα στις οποίες και η Συρία.

Πρόκειται για τα ναρκωτικά χάπια Captagon, τα οποία κατασχέθηκαν σε παρασκευαστήριο, το οποίο ανακάλυψε προ ημερών το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών

του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Λιμενικό και την Αστυνομία στην περιοχή του Λουτρόπυργου στη Νέα Πέραμο.

Συνολικά κατασχέθηκαν 635.000 δισκία. Οι πληροφορίες για το κύκλωμα έφθασαν στον ΣΔΟΕ από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ . Η εξάρθρωση του κυκλώματος είναι μάλιστα μια πρωτοφανής, για τα ελληνικά δεδομένα, υπόθεση.

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κατάσχεσης ναρκωτικών χαπιών στην ελληνική επικράτεια. Οι έρευνες διήρκεσαν συνολικά τρεις μήνες.

Οι εμπλεκόμενοι φέρεται να είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν κι άλλη αντίστοιχη ποσότητα χαπιών. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διατεθεί χάπια και στην ελληνική αγορά.

Έκπληξη προκαλεί και η αξία των κατεσχεθέντων δισκίων. Η συνολική τους αξία είναι περί τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το κάθε χάπι αξίζει 20 ευρώ.

Όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

Ενημέρωση για την υπόθεση παρείχαν ο ειδικός Γραμματέας του Σώματος Σταύρος Θωμαδάκης, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφύρης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα: Δύο άτομα απ’ την Αλβανία, ένα απ’ την Τουρκία κι ένας Έλληνας. Παράλληλα, καταζητούνται ακόμα τρία άτομα: Ένας Τούρκος, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας συνταξιούχος πρώην αστυνομικός.

Πού εντοπίστηκε το παράνομο παρασκευαστήριο;

Το παρασκευαστήριο βρέθηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Λουτρόπυργου. Εκεί εντοπίστηκε επίσης ένα φορτηγό με αριστοτεχνικά κατασκευασμένη κρύπτη, στην οποία θα τοποθετούνταν τα χάπια για να μεταφερθούν στο Κορωπί.

Παράλληλα, στο ίδιο σημείο υπήρχε ένα ταχύπλοο σκάφος της οργάνωσης με δύο μηχανές 500 ίππων η καθεμία, μέσω των οποίων μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μέσω του ταχύπλοου τα χάπια θα έφθαναν στην Τουρκία κι από εκεί στην Μέση Ανατολή.

Πέραν του ταχύπλοου και του φορτηγού, κατασχέθηκαν ακόμα 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες σε συνδυασμό με αμφεταμίνη για την παρασκευή των δισκίων, ένα πυροβόλο όπλο, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, φυσίγγια, μετρητά 6.000 ευρώ, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Βρέθηκαν επίσης έγγραφα, τα οποία αφορούσαν τα εμπλεκόμενα άτομα. Όλα τα στοιχεία θα εξεταστούν απ’ τις Αρχές.

Τι δήλωσε ο κ. Θωμαδάκης;

Αυτή η μεγάλη επιτυχία δείχνει πως υπάρχει σημαντική κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ΣΔΟΕ, του ΛΣ και της ΕΛΑΣ. Αν το παράδειγμά τους διαχυθεί σε όλη τη δημόσια διοίκηση θα υπάρξει πλήρης ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Αισθάνονται την ανάγκη να φωνάξω «είμαστε ακόμη ζωντανοί». Πρέπει να μας ακούσουν τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στη χώρα και συρρίκνωσαν το ΣΔΟΕ. Η μεγάλη επιτυχία των διωκτικών Αρχών της χώρας μας έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ: Η Ελλάδα αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Απαιτείται η περαιτέρω θωράκιση της χώρας μας με την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών να γίνουν εταίροι

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Παπαζαφύρης έδωσε τα συγχαρητήριά του στο ΣΔΟΕ την ΕΛΑΣ και το ΛΣ για την επιτυχία.

Photo εξωτερική: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

The post Για πού προορίζονταν τα «χάπια των τζιχαντιστών»; | Εκατομμύρια ευρώ η αξία τους (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα