Σ” αρέσει αυτό το έργο τέχνης; Εξαρτάται αν είσαι άνδρας ή γυναίκα!

12:32 30/10/2014 - Πηγή: iPop

Αν είσαι γυναίκα, πιθανώς να απάντησες κατευθείαν στην ερώτηση και μόνο βλέποντας τη φωτογραφία. Αν είσαι άντρας, μάλλον χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες. Για παράδειγμα, ποιος είναι ο καλλιτέχνης και αν ο συγκεκριμένος πίνακας είναι αυθεντικός. Τι σημαίνει αυτό;

Η αξία που δίνεται σε οποιοδήποτε έργο τέχνης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φύλο του εκτιμητή και όχι μόνο από την ομορφιά του έργου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι άνδρες φαίνεται να εστιάζουν περισσότερο στο background του καλλιτέχνη και τον παράγοντα της, ενώ οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο ίδιο το έργο, λέει έρευνα του Michigan State University.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychology & Marketing, είναι η πρώτη που διερευνά πόσο σημαντικό είναι για έναν καλλιτέχνη το «brand» του.

«Όλοι οι καταναλωτές στη μελέτη, αλλά κυρίως οι άνδρες, αξιολόγησαν το έργα τέχνης με έμφαση στο πόσο παθιασμένος ήταν ο καλλιτέχνης», δήλωσε η Δρ Stephanie Mangus.

Όταν οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήξεραν ότι από το βιογραφικό ότι είναι αφοσιωμένος στην τέχνη του, τον έκριναν διαφορετικά από όσους είχαν μάθει ότι ασχολήθηκε με την τέχνη μόνο πρόσφατα. Όταν το έργο χαρακτηρίστηκε ως αυθεντικό, οι συμμετέχοντες είχαν μια πολύ πιο θετική εντύπωση τόσο για τον καλλιτέχνη όσο και το έργο τέχνης. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ήταν πιο πρόθυμοι να αγοράσουν έργα του και να πληρώσουν υψηλότερη τιμή για αυτά.

Οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν το brand του καλλιτέχνη ως αποφασιστικό παράγοντα κατά την αξιολόγηση της τέχνης. Οι γυναίκες έλαβαν επίσης την αυθεντικότητα υπόψη, αλλά μεγαλύτερος παράγοντας γι” αυτές ήταν το ίδιο το έργο τέχνης.

«Οι γυναίκες είναι πρόθυμες να περάσουν από μια περίπλοκη διαδικασία για την ουσιαστική αξιολόγηση του έργου τέχνης» είπε η Δρ Mangus «ενώ οι άνδρες τείνουν να λένε «Αυτός ο τύπος είναι μεγάλος καλλιτέχνης, γι “αυτό θα αγοράσω την τέχνη του».

The post Σ” αρέσει αυτό το έργο τέχνης; Εξαρτάται αν είσαι άνδρας ή γυναίκα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα