Σ’ αυτήν την ηλικία οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν τη γυμναστική

12:58 3/12/2019 - Πηγή: iPop

 Πολλοί άνθρωποι κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο υπόσχονται στον εαυτό τους να ξεκινήσουν γυμναστική. Αλλά λίγοι το κάνουν και οι δικαιολογίες που βρίσκουν είναι αρκετές. Και μια από αυτές είναι η ηλικία! Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι σταματούν τη γυμναστική;

Σύμφωνα με νέα έρευνα στην Αμερική, 6 στους 10  ανέφεραν πως θα ξεκινούσαν γυμναστική στις αρχές του 2019. Ωστόσο, δύο στους πέντε συμμετέχοντες στην έρευνα παραδέχτηκαν πως νιώθουν πολύ μεγάλοι για να επιστρέψουν στο γυμναστήριο.

Στην πραγματικότητα η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε 2.000 συμμετέχοντες ενήλικες, κατέληξε στο συμπέρασμα πως κατά μέσο όρο η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι σταματούν τη γυμναστική είναι μόλις στα 41 τους χρόνια.

Αλλά η ηλικία ήταν ένα από τα πολλά εμπόδια στη λίστα των συμμετεχόντων, τα οποία τους κρατούσαν μακριά απ’ τη γυμναστική. Ένα ακόμη κοινό πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαν χρόνο με το 42% να επισημαίνει πως το πρόγραμμά τους ήταν ο κύριος λόγος να παραμελήσουν την άσκηση.

Η σύγχρονη εργασία επηρεάζει τη γυμναστική και την γενική υγεία πολλών ανθρώπων. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις πιο συχνές δικαιολογίες για να αποφύγουν την άσκηση. Το 25% απάντησε πως μένει ως αργά στη δουλειά, ενώ το 36% ανέφερε πως συνήθως είχε αρκετή δουλειά να κάνει.

Η πιο κοινή απάντηση ήταν όταν «ήταν πολύ κουρασμένοι» για να κάνουν γυμναστική (το 56%).

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί ανέφεραν επίσης, πως ο άσχημος καιρός ήταν ακόμη ένα εμπόδιο ενώ το 10% παραδέχτηκε πως αποφεύγουν τη γυμναστική όταν ο καιρός είναι πολύ καλός και ηλιόλουστος!

Ένα 23% απάντησε πως το φαγητό ήταν η δικαιολογία να αποφύγουν τη γυμναστική και ένα ειλικρινές 15%…. απάντησε πως το Netflix ήταν η αιτία.

Μ’ αυτές τις καθημερινές δραστηριότητες καις περισσότερες θερμίδες απ’ όσο νομίζεις!

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) θεωρεί πως ένα καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής θα τους βοηθούσε να διώξουν τις κακές συνήθειες. Αλλά πώς θα συμβεί αυτό;

Photo: Unsplash/Gesina Kunkel

Όταν ρωτήθηκαν για το πώς θα μπορούσαν να γυμνάζονται περισσότερο, οι περισσότεροι είπαν πως ίσως μια λύση είναι η γυμναστική στο σπίτι (45%), πιο φτηνές εναλλακτικές γυμναστικής (28%), γυμναστική με τους φίλους τους ή με κάποιον συνάδελφο (28%) κι έναν personal trainer για να τους κρατήσει σε πρόγραμμα και να τους «πιέσει» να το ακολουθήσουν (27%).

Εμείς πάντως πιστεύουμε ακράδαντα πως η γυμναστική δεν έχει ηλικία και μπορείς να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου ανάλογα με τις υποχρεώσεις σου και τις ανάγκες που έχει το σώμα σου σε κάθε ηλικία. Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα ξέρει γιατί δεν σου αρέσει η γυμναστική και θα ταυτιστείς!

Photo: Pexels

Το άρθρο Σ’ αυτήν την ηλικία οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν τη γυμναστική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα