Ρύθμισε τον καιρό που θέλεις να κάνει σπίτι σου!

14:32 15/8/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως είναι ο καιρός σε κάποιο μακρινό μέρος; Ή ποια είναι η διαφορά του πως λάμπει ο ήλιος στην ανταρκτική σε σύγκριση με τη Σαχάρα; Πόσες φορές βρέχει κι εσύ θα ήθελες να έχει έξω «ηλιάρα» ή το αντίθετο; Εντάξει μην το παρακάνουμε, εμείς ομολογούμε πως δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μας η σκέψη να θέλουμε να βρέχει μέσα στο καλοκαίρι.

Αλλά ας μείνουμε στο θέμα μας. Ο ταϊβανός σχεδιαστής Pei-Chih Deng δημιούργησε

ένα καταπληκτικό gadget που σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις μόνος σου τι καιρό θέλεις εσύ να κάνει στο σπίτι του. Το «AirGlobe» είναι στην ουσία ένας καιρικός προσομοιωτής που «διαβάζει» σε πραγματικό χρόνο, τη θερμοκρασία, τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία, ακόμα και τη μυρωδιά και τον ήχο της περιοχής που έχεις στο μυαλό σου και τα «μεταφέρει» στο δωμάτιό σου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να νιώσεις πως είσαι σε οποιοδήποτε μέρος της γης, από τον καναπέ σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις στο gadget το μέρος και την ώρα που θέλεις να ζήσεις σε κάποια μακρινή γωνιά της γης και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το «AirGlobe».

Η μαγική αυτή συσκευή βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό σχέδιο όμως σύμφωνα με τον ίδιο το σχεδιαστή αλλά και την εταιρία που το κατασκεύασε, θα βγει στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο. Μέχρι τότε, όταν έξω κάνει κρύο… μέσα κάνει πάλι κρύο!

Photos: electroluxdesignlab.com

The post Ρύθμισε τον καιρό που θέλεις να κάνει σπίτι σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα