Τρόποι για να ξεκινήσεις ιδανικά τη μέρα σου

10:31 15/8/2014 - Πηγή: iPop

Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας και φιλόσοφος, Μάρκος Αυρήλιος, είχε γράψει κάποτε στο περίφημο έργο του «Εις Εαυτόν» πως «Όταν σηκώνεσαι το πρωί, σκέψου τι πολύτιμο προνόμιο είναι το να είσαι ζωντανός- να αναπνέεις, να σκέφτεσαι, να απολαμβάνεις και να αγαπάς, να αγαπάς». Σίγουρα ήταν διαφορετικές εποχές και είναι σχεδόν αδύνατο να σκεφτείς κάτι τέτοιο όταν χτυπάει το ξυπνητήρι στις 6 για να πaς για δουλειά, όμως αν το καλοσκεφτείς είναι άποψη που σου δίνει ελπίδα για την καινούρια ημέρα που ξημερώνει.

Τα λόγια που

λέμε στους εαυτούς μας μπορεί είτε να μας δώσουν κουράγιο και μια επιτυχημένη ημέρα αν είναι θετικά είτε μια κυκλοθυμική και αρνητική ημέρα αν ξεκινήσουμε μέσα στην γκρίνια και την απαισιοδοξία. Ίσως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις τη σοφία του Αυρήλιου στην καθημερινότητά σου να και αρχίσεις να βλέπεις την κάθε ημέρα σαν ένα προνόμιο.

Για να το κάνεις αυτό, δοκίμασε να κάνεις αυτές τις τέσσερις σκέψεις αμέσως μόλις σηκωθείς το πρωί.

…ίσως αυτοί είναι οι τρόποι για να ξεκινήσεις ιδανικά τη μέρα σου!

Σκέψου με το μυαλό σου πως κατάφερες να εκπληρώσεις τους στόχους που έχεις θέσεις για την ημέρα

Θέλεις να έχεις ολοκληρώσει αυτό το project που έχεις αναλάβει πριν την προθεσμία; Σκέψου πως τα έχεις καταφέρει όταν σηκωθείς το πρωί. Πρόσφατες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως νιώθεις περισσότερη ευτυχία αν θέτεις μικρούς στόχους μέσα στην ημέρα. Φτιάξε μια λίστα μόλις ξυπνήσεις με το τι θέλεις να κάνεις μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Σκέψου πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμον

Είναι κοινό μυστικό πως η ευγνωμοσύνη είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα που σχετίζεται άμεσα με την ευτυχία. Αν η ευγνωμοσύνη που νιώθεις για κάποια πράγματα είναι η πρώτη σου σκέψη το πρωί, τότε όχι μόνο θα ξεκινήσεις την ημέρα σου ευχάριστα, αλλά δεν θα έχεις και καθόλου άγχος την υπόλοιπη ημέρα.

Σκέψου αγαπημένα πρόσωπα

Αν ξυπνήσεις στραβά και μέσα στη γκρίνια, τότε προσπάθησε να σκεφτείς ή να κοιτάξεις φωτογραφίες αγαπημένων σου προσώπων. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Cornell, η σκέψη των προσώπων που αγαπάμε βοηθούν στο να μειώσουμε τις αρνητικές σκέψεις και να αισθανθούμε καλύτερα. Ευχάριστες αναμνήσεις = ευτυχείς σκέψεις άρα και ευχάριστα συναισθήματα.

Μην σκέφτεσαι τίποτα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που απόλαυες την απόλυτη σιωπή; Εάν έχεις καιρό να το κάνεις τότε είναι η κατάλληλη στιγμή. Το να κάθεσαι στην απόλυτη σιωπή θα σε βοηθήσει να βρεις την αυτοσυγκέντρωσή σου και να επαναφέρει τη δημιουργικότητά σου. Οι πιθανότητες βέβαια της απόλυτης σιωπής είναι ελάχιστες οπότε απόλαυσε αυτά τα ελάχιστα λεπτά που διαθέτεις. Οι στιγμές χαλάρωσης θα σου δώσουν την κατάλληλη ώθηση για τη δύσκολη ημέρα που ακολουθεί.

The post Τρόποι για να ξεκινήσεις ιδανικά τη μέρα σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα