Tan mágico! Tan romántico! Bαρκελώνη …η πόλη που θα ερωτευτείς!

12:31 15/8/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις πάει ποτέ σε μια πόλη μην έχοντας μεγάλες προσδοκίες αλλά στο τέλος να σε συγκινήσει τόσο πολύ που να μη θες να γυρίσεις; Αυτή η πόλη είναι η Βαρκελώνη. Η εκπληκτική αρχιτεκτονική της, το πόσο εύκολο είναι να τη γυρίσεις με τα πόδια, ο φιλόξενος κόσμος αλλά και η γενικότερη ατμόσφαιρα της πόλης θα σε κάνουν να την λατρέψεις εξ αρχής.

Κι όμως η πρωτεύουσα της Καταλονίας δεν ήταν πάντα η κοσμοπολίτισσα της Ισπανίας. Μέχρι το 1992 δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα λιμάνι σαν τη Μασσαλία, με υψηλή εγκληματικότητα και κακή φήμη.

Όλα αυτά μέχρι το 1992. Από την ημέρα ανάληψης των ολυμπιακών αγώνων εκείνης της χρονιάς η πόλη άρχισε να υποβάλλεται σε ένα γενικό facelift που έμελλε να αλλάξει το ρου της σύγχρονης ιστορίας της.

Το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή τη ριζική αλλαγή, έπαιξε η ανάδειξη των έργων του ντόπιου αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Τα έργα του, δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη Βαρκελώνη και αποτελούν πόλους έλξης για επισκέπτες και μελετητές. Τα έργα του Γκαουντί δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη Βαρκελώνη και αποτελούν πόλους έλξης για επισκέπτες και μελετητές. Χαρακτηριστική τεχνική του Καταλανού ήταν τα κομμάτια από κεραμικά πλακίδια που χρησιμοποιούσε για διακοσμήσει και να χρωματίσει κάποια από τα έργα του. Σήμερα πολλά από τα διακοσμητικά αναμνηστικά που πωλούνται στη Βαρκελώνη χρησιμοποιούν την τεχνική αυτή.

Από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 και μετά η Βαρκελώνη δεν γύρισε να κοιτάξει ποτέ πίσω και σε αυτό βοήθησαν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται και σέβονται με τη συμπεριφορά τους αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Τις τελευταίες ημέρες, έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο στι διαδίκτυο που σε 2 μόλις λεπτά θα σε μεταφέρει νοητά στη Βαρκελώνη.

Δες το βίντεο που θα σου μεταφέρει όλη τη μαγεία της πόλης και αν έχεις πάει θα θυμηθείς τις μοναδικές εμπειρίες που απέκτησες εκεί.

The post Tan mágico! Tan romántico! Bαρκελώνη …η πόλη που θα ερωτευτείς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα