Ρόλο μεσολαβητή για το χρέος αναλαμβάνει η ΕΚΤ

07:58 18/10/2016 - Πηγή: iPop

Το ρόλο του μεσολαβητή προκειμένου να επιτευχθεί λύση για το χρέος όπως φαίνεται θα αναλάβει η ΕΚΤ, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ της Αθήνας και του ΔΝΤ θα είναι μεγάλες.

Κατά τη συνάντηση που είχαν την Δευτέρα οι κ.κ. Στουρνάρας,

Δραγασάκης και Τσακαλώτος έγινε ενημέρωση σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

Με πρωτοβουλία της ΕΚΤ, έχουν ξεκινήσει απ’ τις αρχές του Οκτώβρη συναντήσεις με στελέχη των Θεσμών με στόχο να βρεθεί άμεσα μια λύση για το χρέος και το ΔΝΤ να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Τσακαλώτος μετά την χθεσινή συνάντηση τόνισε: « Όλοι μιλάνε με όλους, υπάρχουν πολλοί παίκτες που ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Ο Μπενουά Κερέ, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, απαντώντας σε ερωτήσεις τη Δευτέρα στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε πως γίνονται επαφές με πρωτοβουλία της Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Παράλληλα, η ΕΚΤ επανεξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Σημειώνεται πως μετά το τέλος της β’ αξιολόγησης, η Αθήνα θα έχει υλοποιήσει το 85% των μέτρων, που είχε δεσμευτεί υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο.

Σόιμπλε για ελάφρυνση χρέους: Μπορεί να πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρίτου προγράμματος

Για την ελάφρυνση του χρέους μίλησε σε συνέντευξη του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, επισημαίνοντας πως θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρίτου προγράμματος «εάν είναι αναγκαίο».

Ο Γερμανός Υπουργός ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα, Genaral Anzeiger, επισήμανε αναφερόμενος στους πολίτες της χώρας μας:

Οι Έλληνες κάνουν πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις

Για το χρέος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε συγκεκριμένα: «Θα διεκπεραιώσουμε το τρίτo πρόγραμμα έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο. Εάν μιλάμε τώρα για ελαφρύνσεις του χρέους αποδυναμώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν».

The post Ρόλο μεσολαβητή για το χρέος αναλαμβάνει η ΕΚΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα