Οι τηλεοπτικές άδειες ξανά στην Ολομέλεια του ΣτΕ

07:42 18/10/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την τελευταία συνεδρίαση, η οποία έληξε χωρίς να ληφθεί απόφαση, η Ολομέλεια του ΣτΕ συγκαλείται ξανά συζητώντας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει η τρίτη διάσκεψη στο ΣτΕ για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κεκλεισμένων των θυρών.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή τέθηκαν άλλα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές άδειες, με αποτέλεσμα τα μέλη του ΣτΕ να μην προχωρήσουν στην ψηφοφορία

για τις προσφυγές των καναλιών.

Τονίζεται πως αν η εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου γίνει δεκτή- δηλαδή οι προσφυγές να κριθούν απαράδεκτες- τότε το θέμα θα τελειώσει εδώ και το δικαστήριο δεν θα εξετάσει, σ’ αυτή τη φάση, την ουσία των θεμάτων που έχουν τεθεί.

Εάν οι δικαστές όμως κρίνουν τις προσφυγές παραδεκτές, τότε θα κληθούν να ψηφίσουν για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Σε κάθε περίπτωση, στις 13 Ιανουαρίου θα γίνει νέος γύρος διασκέψεων στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι καναλάρχες έχουν καταθέσει νέες προσφυγές.

Πάντως αξίζει να τονίσουμε ότι η σημερινή διάσκεψη θα γίνει σε περίεργο κλίμα δεδομένης της πειθαρχικής έρευνας που διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης εις βάρος αντιπροέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος μετέχει στις συνεδριάσεις για τις άδειες. Η έρευνα διατάχθηκε στον απόηχο δημοσιευμάτων σχετικά με την ζωή του αντιπροέδρου, τα οποία φέρεται να ήταν γνωστά στο ανώτατο δικαστήριο, ωστόσο, δεν είχε γίνει κάποια παρέμβαση αρμόδιου παράγονται.

Παράλληλα, ερωτηματικά υπάρχουν σχετικά με την πραγματοποίηση της συνεδρίασης καθώς ανώτατος δικαστής υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται. Φυσικά υπάρχουν αναπληρωτές, ωστόσο, έχει ακουστεί ακόμα και το σενάριο της αναβολής της συνεδρίασης.

The post Οι τηλεοπτικές άδειες ξανά στην Ολομέλεια του ΣτΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα