Ριζότο primavera: Φτιάχνουμε το αυθεντικό ιταλικό ριζότο λαχανικών που μυρίζει άνοιξη

16:00 26/3/2022 - Πηγή: iPop

Η άνοιξη φέρνει μαζί της και πολλά θρεπτικά και παεντανόστιμα λαχανικά τα οποία επιβάλλεται να συμπεριλάβεις στην μαγειρική σου! Αυτή η συνταγή για το ανοιξιάτικο ιταλικό ριζότο primavera σε καλεί να δοκιμάσεις πραγματικά όλες τις γεύσεις της άνοιξης σε ένα μόνο πιάτο!

Ριζότο με άγρια ​​μανιτάρια, κοτόπουλο & μπέικον – Για εσένα που ο μεγαλύτερος έρωτάς σου είναι το καλό φαγητό!

Συνταγή για ριζότο primavera: Υλικά200 γραμμάρια φασόλια 4 μέτρια κρεμμύδια ξερά3 φρέσκα κρεμμυδάκια
κομμένα1 μικρή σκελίδα σκόρδο250 γρ σπαράγγια1,3 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών καλής ποιότητας, κατά προτίμηση σπιτικός1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο85 γρ βούτυρο350 γρ ρύζι καρολίνα 100 ml λευκό ξηρό κρασί140 γρ αρακάς καθαρισμένος100 γρ παρμεζάνα

Νηστίσιμα ζυμαρικά με άγρια μανιτάρια

Πώς να φτιάξεις την παραδοσιακή ιταλική συνταγή για ριζότο primaveraΕάν χρησιμοποιείς φρέσκα φασόλια, ρίξτα σε βραστό νερό, άφησέ τα για 1 λεπτό, στη συνέχεια στράγγισέ τα και κρύωσέ τα κάτω από κρύο νερό. Βγάλε τις φλούδες. Για τα κατεψυγμένα φασόλια, απλώς ξεπάγωσέ τα και μετά ξεφλούδισέ τα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο όσο πιο λεπτά μπορούμε. Κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια. Κόβουμε κάθε σπαράγγι σε 4 διαγώνια κομμάτια. Ρίχνουμε τον ζωμό σε ξεχωριστό τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει.Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, αλλά όχι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά. Σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά, ώστε να ψηθεί, αλλά να μην πάρει χρώμα και να ζεσταθεί πολύ. Μόλις αρχίσει να σφυρίζει και να τσιτσιρίζει, ρίχνουμε το κρασί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.Βάζουμε το χρονόμετρο για 20 λεπτά και προσθέτουμε τώρα 1 1⁄2 κουτάλα ζωμό, αφήνοντάς τον να σιγοβράσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό, ξύνοντας τα πλαϊνά του τηγανιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε μια κουτάλα ζωμό μόλις απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα.Μετά από 14 λεπτά προσθέτουμε τα φασόλια και τον αρακά στο ρύζι. Ταυτόχρονα ρίχνουμε τα σπαράγγια στον ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4 λεπτά, μετά τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στο ρύζι. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να τελειώσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και το αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ριζότο primavera: Φτιάχνουμε το αυθεντικό ιταλικό ριζότο λαχανικών που μυρίζει άνοιξη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα