Ρίξτε χημικά στο μυαλό σας!

16:01 7/4/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί να λέμε ότι μας …ψεκάζουν, αλλά χημικά στο μυαλό μας υπάρχουν! Το ξέρετε, βέβαια, ότι τα πάντα είναι αποτέλεσμα πολύπλοκων χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν συνεχώς στον εγκέφαλό μας και πως, ανάλογα με τα συναισθήματα της στιγμής, εκκρίνονται διάφορες χημικές ουσίες που κατακλύζουν το σώμα μας!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως, αυτές τις χημικές ουσίες τις κουβαλάμε στα κύτταρα του εγκεφάλου μας πριν ακόμα γεννηθούμε! Κι επίσης, είναι συναρπαστικό πως, τα κύτταρα του εγκεφάλου μας πεθαίνουν και δημιουργούνται εκατομμύρια νέα,

μόλις μέσα σε μια εβδομάδα!

Όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς, ώστε να εκκριθούν οι κατάλληλες ουσίες που θα μας κάνουν χαρούμενους!

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει πως οι ενδοφρίνες είναι «καλές» και η έκκρισή τους μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχείς και με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση! Κι όταν είμαστε ευτυχισμένοι, ο εγκέφαλός μας εκκρίνει σεροτονίνη, που κάνει το …χαμόγελο διάπλατο!

Να σας το πούμε πρακτικά; Μεγάλη δόση σεροτονίνης μπορεί να προκαλέσει η σοκολάτα, αλλά και τα μπαλόνια ή ένα μπουκέτο λουλούδια όταν τα δώσουμε σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο! Ε, τι περιμένετε; Αδειάστε περίπτερα και λουλουδάδικα!

The post Ρίξτε χημικά στο μυαλό σας! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα