Ρίο- Αντίρριο: Δύο νεκροί από ιστιοφόρο που αναποδογύρισε

09:31 25/11/2019 - Πηγή: iPop

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος με το ιστιοφόρο που αναποδογύρισε στο Ρίο- Αντίρριο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι δύο άνδρες επέβαιναν στο σκάφος που αναποδογύρισε, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου.

Οι λιμενικές αρχές εντόπισαν τις σορούς των δύο ανδρών μετά από πολύωρες έρευνες. Ο πρώτος εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής και ο δεύτερος το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, τα δύο

άτομα επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου. Λόγω των ισχυρών ανέμων 7-8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, το ιστιοφόρο αναποδογύρισε και βούλιαξε. Το ένα εκ των δύο ατόμων πρόλαβε και ειδοποίησε τις Αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες.

Όμως, παρά τις προσπάθειες των αρχών, έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους και οι δύο άνδρες. Στις επιχειρήσεις εντοπισμού συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς και δύο δύτες από την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας.

Το ιστιοφόρο που αναποδογύρισε:

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας από τα ξημερώματα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η σύσκεψη έχει ξεκινήσει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου ο υπουργός ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το άρθρο Ρίο- Αντίρριο: Δύο νεκροί από ιστιοφόρο που αναποδογύρισε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα