Πώς να χρησιμοποιήσεις έξυπνα το Instagram για τα ταξίδια

18:15 24/11/2019 - Πηγή: iPop

Πώς να χρησιμοποιήσεις έξυπνα το Instagram για τα ταξίδια ή μάλλον για όταν ψάχνεις τον επόμενο ταξιδιωτικό σου προορισμό.

Εάν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε μόνο ένα μειονέκτημα για τα ταξίδια, αυτό θα ήταν ο προγραμματισμός τους. Ειδικά, όταν αυτός γίνεται και με άλλα άτομα παρέα μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικός. Η απόφαση για τον προορισμό, τα αξιοθέατα που θα δείτε, το ξενοδοχείο που θα μείνετε κτλ.

Πώς θα κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη; Με το Instagram,

το οποίο έτσι και αλλιώς δεν αποχωρίζεται ούτε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ούτε πριν από αυτό.

Είτε προγραμματίζεις μια σύντομη εκδρομή σε ένα νέο μέρος είτε ένα μακρινό ταξίδι στο εξωτερικό, έτσι θα χρησιμοποιήσεις έξυπνα το Instagram για τα ταξίδια για να κάνεις την όλη εμπειρία πολύ πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το Instagram για τα ταξίδιαΚάνε αναζήτηση μέσω hashtag

Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να ταξιδέψεις στο Παρίσι. Πριν κλείσεις τα εισιτήρια σου και φτάσεις στην Πόλη του Φωτός, κάνε μια αναζήτηση στο hashtag στο Instagram #paris. Εκεί θα βρεις τα μέρη απ’ τα οποία έχουν ανεβάσει οι περισσότεροι φωτογραφίες, αλλά και τα μέρη που έχουν επισκεφτεί για φαγητό και ποτό!

Ακολούθησε local hashtags

Hashtags όπως τα #igers και #paris είναι αρκετά βοηθητικά -τις περισσότερες φορές σου δίνουν και ιδέες για φωτογραφίες- αλλά τα hashtags που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι είναι ακόμη καλύτερα! Πού θα τα βρεις; Στις φωτογραφίες τους στο Instagram, ενώ για να καταλάβεις ότι αυτά είναι που χρησιμοποιούν περισσότερο αρκεί να τα δεις να επαναλαμβάνονται περισσότερο από μία φορά.

Unsplash/gilber francoΔημιούργησε ξεχωριστούς φακέλους

Εάν δεν έχεις αρχίσει ακόμη να χρησιμοποιείς τα Saved στο Instagram, τότε ήρθε η ώρα να το κάνεις. Μάλιστα, θα σε συμβουλεύαμε να φτιάχνεις ξεχωριστούς φακέλους με όλες τις αγαπημένες σου τοποθεσίες και να τις συμβουλεύεσαι κάθε φορά που χρειάζεσαι λίγη έμπνευση.

Ακολούθησε ντόπιους bloggers

Κάνε ένα follow στους ντόπιους food και travel bloggers που θα βρεις στην αναζήτηση σου στα hashtags. Το πιθανότερο είναι ότι θα βρεις μερικούς αξιόλογους λογαριασμούς που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα την πόλη που επισκέπτεσαι. Bonus! Σίγουρα θα μοιράζονται στα Stories προτάσεις για μέρη και εστιατόρια που οι τουρίστες είναι λιγότερο πιθανό να γνωρίζουν.

Διάβασε ακόμη:

Όσα πρέπει να κάνεις download πριν την επόμενη σου πτήση!

Photo: Unsplash/Mika Baumeister

Το άρθρο Πώς να χρησιμοποιήσεις έξυπνα το Instagram για τα ταξίδια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα