Ψηφιακή άδεια πολιτικού γάμου με ένα μόνο κλικ – Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις;

18:02 30/11/2022 - Πηγή: iPop

Από εδώ και πέρα η άδεια πολιτικού γάμου θα εκδίδεται ψηφιακά και μέσα σε 7 ημέρες, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες;

Με κοινή υπουργική απόφαση, οι πολίτες μπορούν μέσω του gov.gr να εκδίδουν άδεια πολιτικού γάμου από τους δήμους της χώρας. Θα αιτούνται ψηφιακά από τον δήμο τους την έκδοση της άδειας και θα την παραλαμβάνουν στην προσωπική τους θυρίδα (my.gov.gr).

Online διαζύγιο: Έκδοση διαζυγίου σε

10 μέρες απ’ το σπίτι – Τι συμβαίνει με την ψυχολογική πλευρά του ζητήματος;

Άδεια πολιτικού γάμου: Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Γάμος / συμβίωση».

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται για την τέλεση πολιτικού γάμου γρήγορα, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Συγκεκριμένα:

Οποιοσδήποτε από τους δύο μελλοντικούς συζύγους μπαίνει στο gov.gr χρησιμοποιώντας κωδικούς Taxisnet ή web bankingΣυμπληρώνει τα στοιχεία του, τα στοιχεία του/της μελλοντικού/ης συζύγου και επισυνάπτει τη σελίδα της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε η αγγελία του γάμου, καθώς και ένα αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίαςΕκδίδει και πληρώνει το σχετικό ηλεκτρονικό παράβολο καιΥποβάλλει την αίτηση

Η άδεια εκδίδεται ύστερα από επτά ημερολογιακές ημέρες, ώστε να υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την υποβολή καταγγελιών.

Διαζύγιο ηλεκτρονικά, μόνο με ένα κλικ – Μάθε βήμα – βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις

Μετά την έκδοσή της, η άδεια πολιτικού γάμου αποστέλλεται στη θυρίδα του πολίτη (my.gov.gr), ο οποίος ενημερώνεται μέσω e-mail και SMS.

Η υπηρεσία της έκδοσης άδειας πολιτικού γάμου ψηφιακά παρέχεται μέσω των θυρίδων των δήμων στο gov.gr. Έως τώρα, 159 δήμοι έχουν ενεργοποιήσει τη θυρίδα τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ψηφιακή άδεια πολιτικού γάμου με ένα μόνο κλικ – Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα