Ψάχνεις τι να διαβάσεις; 5+1 hacks για να βρεις ένα καλό βιβλίο που θα σε εξιτάρει και δε θα θες να το αφήσεις από τα χέρια σου

13:12 23/4/2021 - Πηγή: iPop

Άσχετα με το αν είσαι βιβλιοφάγος ή όχι, το να ξέρεις πώς να βρεις ένα καλό βιβλίο είναι πολύ σημαντικό είτε θες να το πάρεις για τον εαυτό σου είτε για κάποιον άλλο ως δώρο.

Είναι υπέροχο να διαβάζεις βιβλία, αλλά και να ψάχνεις να πάρεις ένα καινούργιο. Αυτή η αίσθηση στο βιβλιοπωλείο ανάμεσα σε στοίβες βιβλίων που σε περιτριγυρίζουν και σε περιμένουν να τα ανοίξεις ή έστω να διαβάζεις το οπισθόφυλλο για να πάρεις

μια γεύση από το τι σε περιμένει όταν τα διαβάσεις είναι μοναδική. Υπάρχουν μικρές στιγμές ευτυχίας, ευχαρίστησης και ανυπομονησίας από την πρώτη στιγμή που αρχίζεις να ψάχνεις για ένα καλό βιβλίο, ειδικά αν βρίσκεσαι μέσα στο βιβλιοπωλείο και δεν κάνεις την αναζήτηση διαδικτυακά.

Τι επίδραση έχει στην ψυχολογία η φυσική παρουσία στα βιβλιοπωλεία

Και άσχετα με το αν ψάχνεις ηλεκτρονικά ή όχι ποιο θα είναι το επόμενό σου βιβλίο, υπάρχει μια αίσθηση χαράς και περιέργειας συγχρόνως. Χαράς γιατί ασχολείσαι με τα βιβλία που τόσο αγαπάς και περιέργειας για το αν κάποιο θα σε εξιτάρει αρκετά ώστε να το πιάσεις στα χέρια σου και να αρχίσεις να το διαβάζεις χωρίς να μπορείς να το αποχωριστείς. Όμως, πώς να βρεις ένα καλό βιβλίο; Δεν είναι εύκολο, όμως παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που σίγουρα θα κάνουν την αναζήτησή σου πιο εύκολη και ευχάριστη.

Πώς να βρεις ένα καλό βιβλίο;

Ρίξε μια ματιά στη βιβλιοθήκη και τις προτιμήσεις σου

Κοίτα τη βιβλιοθήκη του σπιτιού σου και αναλογίσου ποια από αυτά τα βιβλία που έχεις διαβάσει σου άρεσαν περισσότερο. Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος; Τι σου αρέσει περισσότερο να διαβάζεις; Οι ερωτήσεις αυτές θα σε βοηθήσουν να κατευθυνθείς αρχικά προς μία συγκεκριμένη θεματική και αυτό είναι το πρώτο και επίσης πολύ βασικό βήμα για να βρεις ένα βιβλίο που θα σου αρέσει.

Unsplash/ Thought Catalog

Μπες στο βιβλιοπωλείο

Ωραίο το search στο ίντερνετ, όμως η αναζήτηση στο βιβλιοπωλείο είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Θα πιάσεις στα χέρια σου το ίδιο το βιβλίο που σκέφτεσαι να διαβάσεις, θα το ξεφυλλίσεις και θα καταλάβεις πολύ πιο γρήγορα αν είναι αυτό που θες πραγματικά να διαβάσεις τις επόμενες μέρες.

Μίλα με τον βιβλιοπώλη

Μην σταθείς, όμως, σε μια απλή αναζήτηση στο βιβλιοπωλείο, αλλά μίλα με το προσωπικό που δουλεύει εκεί ώστε να σου προτείνει μερικές επιλογές με βάση τα γούστα σου, αλλά να σου πει και μερικές απόψεις πάνω σε αυτά που σκέφτεσαι να αγοράσεις.

Επισκέψου και τη βιβλιοθήκη

Ωραία τα λέμε για τα βιβλιοπωλεία, αλλά ας μην ξεχνάμε και τις βιβλιοθήκες. Μπορείς να επισκεφθείς την βιβλιοθήκη της πόλης σου ή ενός Πανεπιστημίου και να χαζέψεις πιθανά βιβλία που θα σου άρεσε να διαβάσεις. Αν υπάρχει η δυνατότητα να δανειστείς και κάποιο τότε ακόμα καλύτερα, αλλιώς μπορείς να ξεφυλλίσεις τις σελίδες του βιβλίου, να αρχίσεις να διαβάζεις μερικά αποσπάσματα για να δεις αν είναι αυτό που σου ταιριάζει. Στη βιβλιοθήκη θα βρεις πολλές επιλογές που θα σε εξιτάρουν.

Γιατί η ανάγνωση βιβλίων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή σου σύμφωνα με έρευνες

John Michael Thomson/Unsplash

Παρακολούθησε παρουσιάσεις βιβλίων

Αν αγαπάς πραγματικά τα βιβλία, τότε οι παρουσιάσεις βιβλίων σίγουρα θα σου είναι μια ευχάριστη ασχολία. Θα ακούσεις τον συγγραφέα και μερικά ακόμα άτομα να μιλάνε για ένα ή και παραπάνω βιβλία και αυτό θα σε βοηθήσει να κατασταλάξεις. Επίσης, κάνε πράξη και το να πηγαίνεις σε εκθέσεις βιβλίων.

Αποφάσισε αν θα εμπιστευτείς έναν συγγραφέα που ήδη αγαπάς ή κάποιον άλλο

Είναι πολύ κατανοητό ότι ίσως να υπάρχει ένας συγγραφέας τον οποίο εμπιστεύεσαι και του οποίου τα βιβλία του είναι τα αγαπημένα σου. Αν δεν θες να ψάξεις για κάτι καινούργιο, λοιπόν, απλά αγόρασε το επόμενο βιβλίο που έχει βγάλει. Είναι πολύ όμορφο να έχεις έναν αγαπημένο συγγραφέα και καλά κάνεις, όμως σίγουρα μπορείς να πειραματιστείς και να εμπιστευτείς και κάποιον ακόμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ψάχνεις τι να διαβάσεις; 5+1 hacks για να βρεις ένα καλό βιβλίο που θα σε εξιτάρει και δε θα θες να το αφήσεις από τα χέρια σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα