Τρίζει τα δόντια του ο σκύλος σου; Δες τι μπορεί να ευθύνεται

19:11 22/4/2021 - Πηγή: iPop

Ήξερες ότι μπορεί να τρίζει τα δόντια του ο σκύλος σου και πως δεν είναι μόνο ανθρώπινη συνήθεια αυτή; Και, όμως, ναι μπορεί και ο σκύλος σου να έχει τα ίδια συμπτώματα με σένα… τώρα οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν (δύσκολα θα έχει άγχος για την δουλειά ο σκύλος!) και η μέθοδος αντιμετώπισης το ίδιο… (σκέψου τον σκύλο σου με μασελάκι!).

Είναι συχνό φαινόμενο οι σκύλοι να τρίζουν τα δόντια τους. Είναι ενδεχομένως και σύμπτωμα πολλών συνθηκών και συναισθημάτων.

Θα μπορούσε να προκληθεί από ενθουσιασμό ή να είναι και κάτι πιο σοβαρό, συμπεριλαμβανομένου πόνου στο στόμα ή κάποιου νευρολογικού πρόβληματος. Αυτά χρειάζεται να ξέρεις εάν τρίζει τα δόντια του ο σκύλος σου.

Για ποιό λόγο τρίζει τα δόντια του ο σκύλος σου;

Ορισμένοι σκύλοι τρίζουν τα δόντια τους όταν είναι ανήσυχοι ή ενθουσιασμένοι, τονίζει χαρακτηριστικά ο Δρ.Audrey Wystrach, συνιδρυτής ενός νοσοκομείου κατοικίδιων ζώων. Επιπλέον, όταν μαγειρεύεις ενδέχεται ο σκύλος να ανυπομονεί για κάποιο κομμάτι γι’αυτό τρίζει τα δόντια του. Επιπλέον όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά τρέμουν από το κρύο.

Αλλά και οι πιο ειδικοί συμφωνούν πως η συνηθισμένη αιτία είναι να υπάρχει κάποιος πόνος στο στόμα. Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από απώλεια σμάλτου, γεγονός που καθιστά τα δόντια πιο ευαίσθητα.

Ο πόνος στα δόντια είναι ένα πολύ σύνηθες σύμπτωμα του στοματικού πόνου, λέει ο Fink.

PexelsΔιάγνωση και θεραπεία

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού του σκύλου σου, ο κτηνίατρος θα ελέγξει τα δόντια και το στόμα του, ψάχνοντας για κατάγματα, σημεία νόσου και εκτεθειμένα νεύρα, λέει ο Fink. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί κάποια πιο ειδική εξέταση ή ακτινογραφία.

Να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την πρόσφατη συμπεριφορά του σκύλου σου. Ο κτηνίατρός σου μπορεί να σε ρωτήσει εάν το κατοικίδιο ζώο σου έχει παρουσιάσει άλλα σημάδια από πόνο στο στόμα, συμπεριλαμβανομένης παράξενης οσμής ή αίματος που προέρχεται από το στόμα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν την αποφυγή παιχνιδιών ή τροφής, παραγωγή υπερβολικού σάλιου ή εμφάνιση συμπτώματα ντροπής και αποφυγή χαδιών στο πρόσωπό του.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα τρυπημένα δόντια μπορεί να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής νευρολογικής κατάστασης, λέει ο Fink. Αλλά συνήθως θα υπάρξουν πρόσθετα προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι είναι σοβαρό.

Τα περισσότερα προβλήματα στα δόντια του σκύλου σου, πάντως, συνοδεύονται από πόνο, γι’ αυτό και θα πρέπει να είσαι παρατηρητικός και να μην ξεχνάς να τον πηγαίνεις για τις τακτικές του εξετάσεις στον κτηνίατρο.

Συνεπώς εάν τρίζει τα δόντια του ο σκύλος σου και έχει κάποια από τις παραπάνω ενδέιξεις καλό θα ήταν να το ελέγξεις άμεσα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τρίζει τα δόντια του ο σκύλος σου; Δες τι μπορεί να ευθύνεται εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα