Προβλήματα στη νέα συμφωνία στο Χαλέπι- Επιθέσεις στα λεωφορεία που θα μετέφεραν αμάχους

16:03 18/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε νέο ναυάγιο φέρεται να οδηγείται και η τελευταία συμφωνία για εκκένωση του Χαλεπίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα στις φλόγες λεωφορεία που θα μετέφεραν πολίτες τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά από επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Η τελευταία συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή ανέφερε πως άμαχοι από τα περικυκλωμένα από Σύρους αντάρτες χωριά, Αλ-Φούα και Κεφράγια θα μετάφερονταν σε άλλες περιοχές.

Να

τονίσουμε, πως μερικά από τα εν λόγω λεωφορεία αλλά και οχήματα του Ερυθρού Σταυρού, κατάφεραν να φτάσουν στις εισόδους των χωριών.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας μεταδίδουν πως «ένοπλοι τρομοκράτες» επιτέθηκαν σε πέντε λεωφορεία, τα οποία πυρπολύθηκαν και καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Αθρωπίνων Δικαιωμάτων τα λεωφορεία πήγαιναν να παραλάβουν αρρώστους και τραυματισμένους από τα περικυκλωμένα (από τους αντάρτες) χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια.

Θυμίζουμε, πως οι δυνάμεις οι οποίες πολεμούν υπέρ του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ απαιτούν την άμεση εκκένωση των δύο χωριών έτσι ώστε στην συνέχεια να επιτρέψουν την απομάκρυνση ανταρτών και αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι.

Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση επισήμανε πως περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρύνονταν, ενώ τόνισε πως ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνθεί και από τα δύο χωριά. Επίσης, εξήγησε πως όταν οι άνθρωποι θα απομακρύνονταν από τα χωριά και θα έφταναν με με ασφάλεια σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων τότε θα επιτρέπονταν η αποχώρηση μαχητών από το Χαλέπι.

Η αποχώρηση μελών των οικογενειών τους να τονίσουμε, όπως αναφέρει η συμφωνία, θα πραγματοποιηθεί σε συνάρτηση με τον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα δύο χωριά.

Διαβάστε επίσης:

Χαλέπι: Επετεύχθη νέα συμφωνία με στόχο την απομάκρυνση των αμάχων

The post Προβλήματα στη νέα συμφωνία στο Χαλέπι- Επιθέσεις στα λεωφορεία που θα μετέφεραν αμάχους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα