Μπροστά ακόμα και μετά την ήττα του στο δημοψήσιμα κοιτά ο Ρέντσι

15:28 18/12/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος να τον οδήγησε στην παραίτηση αλλά ο Ματέο Ρέντσι δεν χάνει την αισιοδοξία του και τονίζει πως από και μετά την ήττα του κοιτάζει μόνο μπροστά.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της γειτονικής Ιταλίας κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην εθνική συνέλευση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου και παραμένει γραμματέας, αναφέρθηκε στο συνταγματικό δημοψήφισμα

της 4ης Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα τόνισε:

Χάσαμε, έχασα το δημοψήφισμα. Κάτι που επηρέασε ισχυρά την όλη πολιτική αντιπαράθεση και ανάλυση στην Ευρώπη

Στη συνέχεια, ο Ματέο Ρέντσι διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για το συμφέρον της χώρας και ανέφερε: «Θα κάνουμε μια ιδιαίτερα σκληρή, ανελέητη ανάλυση των όσων συνέβησαν σχετικά με το δημοψήφισμα, αρχίζοντας από τον εαυτό μας».

Επίσης, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε: «πρέπει να συνεχίσουν όλοι να δείχνουν και ένα υγιές πάθος υπέρ της διαχείρισης του δημόσιου συμφέροντος» και πρόσθεσε: «Χάσαμε το δημοψήφισμα, αλλά έπρεπε να καταβάλουμε την όλη προσπάθεια, όπως και πράξαμε».

Ο Ματέο Ρέντσι απηύθυνε έκκληση στους συμμετέχοντες στην εθνική συνέλευση των Δημοκρατικών «να συμβάλουν σε μια νέα, κοινή πορεία».

Να τονίσουμε, πως το κόμμα δείχνει βαθιά διχασμένο, καθώς ένας από τους εκπροσώπους της εσωκομματικής, αριστερής αντιπολίτευσης, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, έχει δηλώσει πως πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

O νέος Ιταλός Πρωθυπουργός και το συγκινητικό αντίο του Ρέντσι

photo:Fabio Marras/LaPresse

The post Μπροστά ακόμα και μετά την ήττα του στο δημοψήσιμα κοιτά ο Ρέντσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα