ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

16:36 9/10/2019 - Πηγή: Armynow

Την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία ανακοίνωσε και επισήμως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στα βόρεια τμήματα της Συρίας. Πληροφορίες για αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε περιοχές κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) ξεκίνησαν την επιχείρηση “Πηγή της Ειρήνης” στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών οργανώσεων PKK

και YPG» ανέφερε ο Ερντογάν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών, όπως και επίσης η επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας»

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του CNN Turk κάνουν λόγο για μεγάλες εκρήξεις στην πόλη Ρας αλ Αΐαν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συρία: Τούρκικα αεροσκάφη βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές

Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı‘nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) 9 Οκτωβρίου 2019

​Νωρίτερα, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία, και θα ανοίξει την πόρτα στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης» ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι Πούτιν και Ερντογάν υπογράμμισαν τη σημασία της διασφάλισης της ενότητας, της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και τον σεβασμό της κυριαρχίας της ασιατικής χώρας.

Οι Κούρδοι καλούν τη Μόσχα να διευκολύνει τον «διάλογο» με τη Δαμασκό

Οι Κούρδοι της Συρίας κάλεσαν σήμερα τη Μόσχα να διαδραματίσει ρόλο «εγγυητή» σε μια διαδικασία «διαλόγου» με το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ οι δυνάμεις της μειονότητας αυτής απειλούνται από μια επίθεση της γειτονικής Τουρκίας.

Κάνοντας λόγο για έναν «διάλογο» με «τη συριακή κυβέρνηση», η ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «ελπίζει ότι η Ρωσία θα διαδραματίσει έναν ρόλο υποστηρικτή και εγγυητή».

Η διοίκηση των Κούρδων της Συρίας προσθέτει πως η θέση της εδώ και καιρό είναι πως ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθεί η συριακή σύγκρουση είναι μέσω του ενδοσυριακού δια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο πλευρό των Κούρδων η Δαμασκός: «Θα εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε επίθεση»

Πηγή: sputniknews.gr

The post ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα