Πρώτη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα μέσα στον κορονοϊό

09:47 6/4/2020 - Πηγή: iPop

Η πρώτη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα μέσα στον κορονοϊό δείχνει την ευαισθησία και κοινωνική συνοχή που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Όπως έγινε γνωστό, η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ. προχώρησε στη δεύτερη Νεφρική Μεταμόσχευση, εν μέσω κορονοϊού, από 55χρονο πτωματικό δότη. Η μεταμόσχευση έγινε παρά το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη μοσχευμάτων και μεταμοσχεύσεων.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, είχε προηγηθεί η πρώτη

Νεφρική μεταμόσχευση στις 13 Μαρτίου 2020, αξιοποιώντας προσφερόμενο νεφρικό μόσχευμα από χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία μετέβηκε η Ομάδα λήψης οργάνων της Χειρουργικής Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ.

Με ιδιαίτερη την αίσθηση της επιστημονικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού είναι ιδιαίτερα αυξημένα, μέσα από τις διαδικασίες της Δωρεάς στα νοσοκομεία των πτωματικών δοτών, αλλά και στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του «Ιπποκράτειου» Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και διατήρησε τα όργανα του δότη, λαμβάνοντας όλα τα προφυλακτικά μέτρα που απαιτούνται.

Η κινητοποίηση και η συνεργασία ιατρών και νοσηλευτών πολλών ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» έκανε τη μεταμόσχευση επιτυχή. Αυτή ήταν και η πρώτη δωρεά οργάνων εν μέσω κορονοϊού.

Πρώτος Λήπτης του νεφρικού μοσχεύματος ήταν 67χρονος ασθενής, ο οποίος υποβαλλόταν σε πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας του για έντεκα χρόνια και σήμερα έχει ήδη πολύ καλή νεφρική λειτουργία.

Ο δεύτερος Λήπτης σήμερα είναι 31χρονος, ο οποίος υποβαλλόταν σε πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας του για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Θετικά νέα: Απομονώθηκαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον κορονοϊό

Το άρθρο Πρώτη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα μέσα στον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα