5+1 τρόποι για να μην νιώθεις μόνος στην καραντίνα!

20:46 5/4/2020 - Πηγή: iPop

Αν είσαι σπίτι όλη μέρα, είτε σε αναγκαστική καραντίνα είτε από επιλογή για να προστατευτείς, ίσως να αισθάνεσαι λίγη μοναξιά. Όμως, δεν πρέπει κι εμείς έχουμε την απάντηση στο πώς να μην νιώθεις μόνος στην καραντίνα. 

Ακόμα κι αν είσαι σπίτι όλη μέρα, μόνος σου, χωρίς τους ανθρώπους που αγαπάς τόσο πολύ, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Μπορεί να νιώθεις άσχημα, όμως αν το σκεφτείς καλύτερα υπάρχουν αρκετοί τρόπου για να μην νιώθεις μοναξιά κι ο καθένας

πρέπει να βρει αυτόν που του ταιριάζει περισσότερο.

Πώς να μην νιώθεις μόνος στην καραντίναInternet

Ζούμε σε μια εποχή άνθισης της τεχνολογίας. Εντάξει, μπορεί να μην είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας, αλλά πρέπει να χαίρεσαι που η καραντίνα σε βρίσκει σε μια τέτοια φάση. Μπορείς να δεις με βίντεο αγαπημένους σου ανθρώπους και να μιλήσεις μαζί τους εντελώς δωρεάν. Η τεχνολογία και το internet σε φέρνουν πιο κοντά σε μέρη και ανθρώπους που δεν μπορείς να δεις και να επισκεφτείς και σε κάνουν να νιώθεις λιγότερο μόνος. Γι’ αυτό είναι η κατάλληλη στιγμή να το εκμεταλλευτείς.

Κατοικίδιο

Αν έχεις κατοικίδιο ζώο, έχεις αυτόματα και την καλύτερη συντροφιά. Είναι πάντα εκεί για σένα, σ’ αγαπάει κι ας μην σου το λέει κι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρεις άμεσα φροντίδα. Δείξε του την αγάπη σου και θα στην ανταποδώσει με την πρώτη ευκαιρία με την παρέα του.

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Μην ξεχνάς πως σε λειτουργία βρίσκεται ήδη και η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 για τον κορονοϊό. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα, που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Μην αμφισβητείς τη βοήθεια των ειδικών, είναι πιο πολύτιμη απ’ όσο φαντάζεσαι!

Μπορείς να κάνεις ψυχοθεραπεία online και δωρεάν. Όσα πρέπει να γνωρίζεις! 

Τηλέφωνο

Μην διστάζεις να σηκώσεις το τηλέφωνο και να πάρεις αγαπημένα σου πρόσωπα. Ακόμα κι αν είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν internet σπίτι τους, σίγουρα ένα τηλέφωνο θα μπορείς να τους πάρεις. Όποιος κι αν είναι αυτός ο άνθρωπος που σου λείπει τώρα που είσαι μόνος, πάρ’ τον τηλέφωνο αμέσως.

Δραστηριότητες

Χόρεψε, τραγούδα, κάνε γυμναστική, δες ταινίες και σειρές, διάβασε ένα βιβλίο, βάλε ένα βίντεο του Άκη και μαγείρεψε μαζί του. Υπάρχουν τόσο μα τόσο πολλά πράγματα να κάνεις που δεν θα το πιστέψεις. Φυσικά και δεν θα σου φέρει κάτι από αυτά τους ανθρώπους που σου λείπουν δίπλα σου, όμως θα σου κρατήσουν συντροφιά. Ένα βιβλίο θα σε κάνει να νιώθεις λιγότερο μόνος, αφού θα συναναστρέφεσαι έμμεσα με τους ήρωές του. Το ίδιο και μια ταινία ή σειρά. Μπορείς να βάλεις βίντεο στο youtube με άτομα που χορεύουν, κάνουν γυμναστική ή τραγουδούν και να κάνεις κι εσύ το ίδιο μαζί τους.

5+1 ιδέες για να περάσεις τον χρόνο στο σπίτι ευχάριστα! 

Online μαθήματα

Όσο εσύ είσαι σπίτι και νομίζεις πως είσαι μόνος και κανείς δεν σε σκέφτεται, κάποιοι εκεί έξω έχουν φροντίσει, ώστε να κάνεις δημιουργικά πράγματα μες τη μέρα σου και να είσαι λιγότερο μόνος. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πάρα πολλά δωρεάν online μαθήματα σε κορυφαία Πανεπιστήμια, δωρεάν online classes για γυμναστική, χορό, ζωγραφική, φωτογραφία, μαγειρική κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, ενώ μπορείς να κάνεις και online tours σε διάσημα μουσεία του κόσμου. Δεν τα λες και λίγα έτσι;!

Βγες στο μπαλκόνι σου και σκάσε ένα χαμόγελο στη ζωή. Άσχετα με το τι καιρό έχει, εσύ πρέπει πάντα να χαμογελάς, γιατί είσαι καλά! Μην ξεχνάς να κάνεις διαλογισμό, να μιλάς με αγαπημένους σου ανθρώπους και να κάνεις πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Διάβασε ακόμα:

Απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι

Photos: Pexels

Το άρθρο 5+1 τρόποι για να μην νιώθεις μόνος στην καραντίνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα