Προστάτευσε το κατοικίδιό σου απ’ τον καύσωνα του Καλοκαιριού

20:26 7/6/2017 - Πηγή: iPop

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι πολύ ευαίσθητα στην υπερβολική ζέστη και πρέπει να τα προστατέψουμε από αυτήν προκειμένου να μην πάθουν θερμοπληξία.

Οι τετράποδοι φίλοι μας ίσως υποφέρουν περισσότερο από εμάς κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του Καλοκαιριού, γι’ αυτό φρόντισε να ακολουθήσεις αυτά τα tips και να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό.

Ενημερώσου για την υπερθερμία και το αναπνευστικό τους σύστημα.
Τα κατοικίδια εμφανίζουν υπερθερμία όταν παγιδεύονται σε ένα περιβάλλον,όπως είναι το αυτοκίνητο
ή η παραλία, όπου ξεπερνούν τη δυνατότητά τους να δροσιστούν.Καταπολεμούν τη ζέστη. Τα κατοικίδια είναι αρκετά έξυπνα, ώστε όταν ζεσταίνονται υπερβολικά προτιμούν να μένουν στο σπίτι και συγκεκριμένα σε δροσερές επιφάνειες, όπως είναι τα πλακάκια.Βρες μια σκιά. Κάνοντας την καθημερινή σου βόλτα με τον σκύλο φρόντισε να βρεις ένα δροσερό ή σκιερό μέρος και κράτησε το μακριά από την άμεση έκθεση στον ήλιο.Άφησε το κατοικίδιό σου στο σπίτι. Όσο και αν απολαμβάνει τις βόλτες με το αυτοκίνητο και την παρέα σου, ορισμένες φορές είναι προτιμότερο να το αφήσεις στο ασφαλές και δροσερό σου σπίτι.

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Τα ζώα αφυδατώνονται γρήγορα, επομένως πρέπει να φροντίσεις να του παρέχεις πάντα άφθονο και καθαρό νερό.Να είσαι ενήμερος για συγκεκριμένες φυλές. Κάθε ράτσα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μερικές είναι πιο επιρρεπείς από άλλες στην θερμοπληξία. Η ηλικία, το βάρος έχουν επίσης σημασία.Να κουρέψεις το κατοικίδιό σου ή όχι; Πολλοί ιδιοκτήτες ζώων πιστεύουν λανθασμένα πως το κούρεμα των κατοικίδιων του θα τα βοηθήσει να είναι περισσότερο δροσερά. Στην πραγματικότητα, το τρίχωμά τους τα βοηθάει να προστατευτούν από την υπερθέρμανση και τα εγκαύματα από τον ήλιο. Είναι προτιμότερο να τα βουρτσίζετε αποτρέποντας το να ζεσταθούν υπερβολικά.Διάβασε ακόμα:

Μετά απ’ αυτό που θα δεις, δεν θα ξαναφήσεις τον σκύλο σου μόνο του στο αυτοκίνητο | Photos

The post Προστάτευσε το κατοικίδιό σου απ’ τον καύσωνα του Καλοκαιριού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα