Τα καλά αφεντικά δεν λένε ποτέ αυτές τις λέξεις στους εργαζομένους

18:35 7/6/2017 - Πηγή: iPop

Συνήθως έχουμε στο μυαλό μας τα αφεντικά ως ιδιότροπα και αυστηρά. Η εικόνα μας για αυτά δεν είναι και η καλύτερη. Αν είσαι αφεντικό και θες να κερδίσεις την συμπάθεια των υπαλλήλων σου μην πεις ποτές τις παρακάτω λέξεις. Ποτέ!

Μπορεί. Οι έξυπνοι καθοδηγητές γνωρίζουν ότι πρέπει να εξηγούν και να δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις. Το «μπορεί» δεν είναι απάντηση.Τώρα. Τα έξυπνα αφεντικά δεν ζητούν ποτέ από τους εργαζόμενους να κάνουν κάτι «τώρα». Αντιθέτως, δίνουν στα άτομα τον χρόνο που χρειάζονται.Απαιτώ. Τα αφεντικά δεν είναι δικτάτορες
και συνεπώς η λέξη «απαιτώ» δεν είναι πρέπουσα.Πιθανόν. Οι έξυπνοι ηγέτες δεν λένε ποτέ «πιθανόν». Αυτό θα σήμαινε πως δεν εξηγούν, δεν μιλούν με γεγονότα και απλώς εικάζουν το αποτέλεσμα.

Δεν είναι πρακτικό. Υπάρχουν αφεντικά που απλώς λένε στους εργαζόμενους «αυτό δεν είναι πρακτικό». Μπορεί να μην είναι, αλλά ένα έξυπνο αφεντικό εξηγεί πως να γίνει μια ιδέα χρήσιμη.Γρήγορα. Ως αφεντικό πρέπει να έχει υπομονή και να εστιάζει περισσότερο στην ποιοτική δουλειά και όχι στην «γρήγορη».Απόρριψη. Απορρίπτοντας μια ιδέα ή ένα σχέδιο δεν είναι και πολύ σοφό. Ένα αφεντικό επιμένει στην ιδέα και την «δουλεύει».Όχι. Αν είσαι αφεντικό και απαντάς αρνητικά όλη την ημέρα, προσπάθησε να να λες «ναι» πιο συχνά ή απλώς «όχι τώρα».

Ως αφεντικό πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις λέξεις που χρησιμοποιείς. Απόφυγε τις παραπάνω και βελτίωσε τον τρόπο επικοινωνίας με τους εργαζόμενους.

The post Τα καλά αφεντικά δεν λένε ποτέ αυτές τις λέξεις στους εργαζομένους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα