Νέος κύκλος εντάσεων στη Μέση Ανατολή | Το Ιράν «βλέπει» τη Σ. Αραβία πίσω απ’ την διπλή επίθεση

19:02 7/6/2017 - Πηγή: iPop

ΝέοςΜέση Ανατολή | κύκλος εντάσεων ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή μετά τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη, με το Ιράν να κατηγορεί ανοιχτά τη Σαουδική Αραβία, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην κρίση η οποία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, οι Φρουροί της Επανάστασης με ανακοίνωσή τους κατηγορούν το Ριάντ πως βρίσκεται πίσω από τη διπλή επίθεση, η οποία στόχευε το Κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Να

θυμίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος, το οποίο κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα.

Η ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης αναφέρει ειδικότερα:

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι εμπλέκονταν στην επίθεση

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δίνει νέες διαστάσεις στην ένταση η οποία έχει προκύψει έπειτα απ’ την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και άλλων αραβικών κρατών κι εμιράτων να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS ή η Αλ Κάιντα.

Πολλοί αναλυτές τις τελευταίες ημέρες εκτιμούσαν πως το «μπλόκο» στο Κατάρ ήταν ένα μήνυμα προς το Ιράν, καθώς η Ντόχα έχει προνομιακές σχέσεις με την Τεχεράνη.

Η διπλή επίθεση στο Ιράν

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 35 τραυματίστηκαν από την επίθεση μέσα στο Ιρανικό Κοινοβούλιο ( 7 νεκροί ) και την ένοπλη επίθεση στο μαυσωλείο του Χομεϊνί (5 νεκροί). Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η χώρα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι έξι δράστες της επίθεσης είναι νεκροί και η επίθεση έλαβε τέλος.

Ένας δημοσιογράφος και cameraman της RT είναι κρατούμενος από την ιρανική αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις του τηλεοπτικού φορέα.

The post Νέος κύκλος εντάσεων στη Μέση Ανατολή | Το Ιράν «βλέπει» τη Σ. Αραβία πίσω απ’ την διπλή επίθεση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα