Η Βρετανία κάνει τους νόμους της Ε.Ε. δικούς της

08:32 30/3/2017 - Πηγή: iPop

Η Βρετανία κάνει τους νόμους της Ε.Ε. δικούς της και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η νομοθεσία της Ε.Ε. θα μετατραπεί σε εσωτερικό δίκαιο.

Ειδικότερα, μια μέρα μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 απ’ την Theresa May, η βρετανική Κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα πλάνα της σχετικά με την μετατροπή των νόμων της Ε.Ε. σε εσωτερικό δίκαιο.

Η Κυβέρνηση έχει στόχο να δώσει σε «επιχειρήσεις, εργαζόμενους, και καταναλωτές τη βεβαιότητα που χρειάζονται».

Η παρουσίαση των πλάνων θα γίνει μέσω της έκδοσης ενός εγγράφου, στο οποίο θα περιγράφονται και οι προτάσεις της Κυβέρνησης

για νόμους στο μέλλον.

Ο υπεύθυνος Υπουργός για το Brexit ενημέρωσε πως το έγγραφο ουσιαστικά θα γνωστοποιεί το νομικό πλαίσιο προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορούν να κάνουν μελλοντικούς σχεδιασμούς, με βάση το τι θα ισχύει στην χώρα.

Στην καρδιά της απόφασης του δημοψηφίσματος βρισκόταν η εθνική κυριαρχία. Ένα ισχυρό, ανεξάρτητο κράτος χρειάζεται να ελέγχει τους δικούς του νόμους. Αυτή η διαδικασία ξεκινά άμεσα. Μετατρέποντας τους νόμους της Ε.Ε. σε βρετανικούς νόμους (…) σημαίνει ότι καθώς αναζητούμε μια ολοκληρωμένη, νέα, οικονομική εταιρική σχέση με την Ε.Ε., οι σύμμαχοί μας θα κατανοήσουν ότι ξεκινούμε από μια θέση όπου έχουμε τα ίδια πρότυπα και τους ίδιους κανονισμούς

Σημειώνεται πως πολλές εταιρείες βρίσκονται σε κατάσταση σύγχυσης κι αβεβαιότητας καθώς αδυνατούν να προχωρήσουν σε μελλοντικούς σχεδιασμούς και «παγώνουν» τα επενδυτικά τους σχέδια. Η Κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η παρουσίαση των νόμων θα καθησυχάσει τις εταιρείες.

Διαβάστε ακόμα:

Βήμα- βήμα η διαδικασία του Brexit | Πότε θα γίνει η οριστική αποχώρηση και ποιες οι συνέπειες;

The post Η Βρετανία κάνει τους νόμους της Ε.Ε. δικούς της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα