Επ’ αόριστον «πάγωμα» του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Trump

08:21 30/3/2017 - Πηγή: iPop

Επ’ αόριστον γίνεται το «πάγωμα» του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Trump σύμφωνα με εντολή ομοσπονδιακού δικαστή στη Χαβάη.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης, ομοσπονδιακός δικαστής στη Χαβάη αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή της εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος του Αμερικανού Προέδρου, σύμφωνα με το οποίο πολίτες από έξι χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμό απαγορεύεται να ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ. Η εν λόγω

εντολή ισχύει για όλη την αμερικανική επικράτεια.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής διευκρίνισε ότι αποφάσισε την προκαταρκτική διαταγή για την αναστολή της εφαρμογής του διατάγματος έπειτα απ’ την αγωγή της Πολιτείας της Χαβάης. Η Πολιτεία αμφισβητεί την απαγόρευση του Trump και κάνει λόγο για αντισυνταγματική θρησκευτική διάκριση.

Αναμένουμε, βέβαια, απ’ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ν’ ασκηθεί ύφεση.

Ο Donald Trump, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του για την ταξιδιωτική απαγόρευση, είχε δηλώσει πως είναι απαραίτητη για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Παρόλα αυτά, δικαστές τόσο απ’ την Χαβάη, όσο κι από άλλες πολιτείες, δεν είναι σύμφωνοι με το διάταγμα και τονίζουν πως παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα, ενώ βλέπουν πίσω από εκείνο την προεκλογική υπόσχεση του Trump για «συνολική και πλήρη απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ».

Photo: Getty

The post Επ’ αόριστον «πάγωμα» του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα