Προσωπάρχης της Κυβέρνησης της Βραζιλία ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα

09:52 18/3/2016 - Πηγή: iPop

Την θέση του προσωπάρχη στην κυβέρνηση του προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ πήρε επίσημα μετά την ορκωμοσία του ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Να σημειωθεί πως ένας δικαστής έκανε πολλές προσπάθειες να μπλοκάρει το διορισμό του, ενώ την ίδια στιγμή το Κογκρέσο έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την αποπομπή της κυβέρνησης, μέσα σε στο κλίμα της βαθιάς πολιτικής κρίσης που επικρατεί.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποίησε δακρυγόνα με στόχο να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές

της αντιπολίτευσης που ήταν συγκεντρωμένοι. Οι διαδηλωτές συγκρούονταν με αριστερούς υποστηριχτές του Λούλα, έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου και πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία.

Στο κόκκινο συνεχίζει να βρίσκεται η αντιπαράθεση μεταξύ των Υπουργών της Κυβέρνησης αλλά και των δικαστών που θεωρούνται αρμόδιοι για την έρευνα των υποθέσεων διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Λούλα.

Την ίδια στιγμή περιστασιακοί αποκλεισμοί δρόμων σημειώθηκαν στο Σάο Πάολο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις ο διορισμός του Λούλα στη θέση του προσωπάρχη της κυβέρνησης έγινε με στόχο να διασφαλιστεί η ασυλία του.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά επίσης και για διαφθορά αναφορικά με τις δραστηριότητες της πετρελαϊκής εταιρίας Petrobras.

The post Προσωπάρχης της Κυβέρνησης της Βραζιλία ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα