Ζητά πολλά η Τουρκία γι’ αυτά που προσφέρει

08:33 18/3/2016 - Πηγή: iPop

Κοινές απόψεις με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, μοιράζεται ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις τοποθετήσεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει μεγάλες απαιτήσεις από τη Ε.Ε. σε σύγκριση μ’ αυτά που εκείνη προσφέρει.

Την συγκεκριμένη άποψη εξέφρασε τόσο κατά την τοποθέτησή του στην Σύνοδο των Ευρωοσοσιαλιστών, όσο και κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των «28» της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Αλέξης Τσίπρας

είπε: «Η Τουρκία ζητά από την ΕΕ περισσότερα από αυτά τα οποία προσφέρει. Φαινομενικά επιθυμεί να επισπεύσει την ενταξιακή διαδικασία, ενώ στην πράξει επιδιώκει να δυσχεράνει την θέση της κυπριακής κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτόν απομακρύνει το ενδεχόμενο άμεσης επίλυσης του Κυπριακού».

Μάλιστα εξήγησε σχετικά με το ξεπάγωμα των κεφαλαίων:

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία δεν ζητά ξεπάγωμα κεφαλαίων που θα την πίεζαν να υιοθετήσει διαφορετική πολιτική σε συγκεκριμένους τομείς, ζητά να ξεπαγώσουν τα κεφάλαια που έχει παγώσει η Κύπρος… Και δεν είναι τυχαίο ότι η τακτική αυτή ασκείται την ίδια στιγμή που διαφαίνεται σοβαρή προοπτική επίλυσης του Κυπριακού

Στην ίδια άποψη επανήλθε και στην Σύνοδο Κορυφής λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Τουρκία μπορούν να προχωρήσουν, όχι όμως με το ξεπάγωμα των κεφαλαίων από την Κύπρο, ενώ τόνισε και πάλι πως η Τουρκία παίρνει ήδη αρκετά σε σχέση μ’ αυτά που δίνει.

Μάλιστα εξήγησε την θέση του λέγοντας ότι για να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία, θα πρέπει να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού, όμως με το να ξεπαγώσει η Κύπρος τα κεφάλαια, υπονομεύεται η επίλυσή του.

Photo: Getty

The post Ζητά πολλά η Τουρκία γι’ αυτά που προσφέρει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα