Προς αποκατάσταση των ελληνοαυστριακών σχέσεων

19:33 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Προς εξομάλυνση οδεύουν οι ελληνοαυστριακές σχέσεις μετά την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Αυστρία και την πρόσκλησή του προς τον Αυστρικό ομόλογό του να έρθει στην Αθήνα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάλεσε επίσης τον Σεμπάστιαν Κουρτς να κάνουν μαζί το 2017 στην Αθήνα τη Δεύτερη Διεθνή Συνάντηση για την Προστασία των Πολιτιστικών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως συμφωνήσαμε «πάντα πρέπει να αναζητούνται

ευρωπαϊκές και δημοκρατικές λύσεις, με κοινωνική ευαισθησία. Ήταν μια ειλικρινής, όπως πάντα, και με ευθύτητα συζήτηση».

Ο ίδιος συμπλήρωσε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «νομίζω πως είναι ένα ταξίδι που συμβάλλει στην καλή συνεννόηση και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αυστρία, δύο χώρες οι οποίες έχουν πάρα πολλές παλιές φιλίες, και κοινές στιγμές στην ιστορία».

Για τον Πρόεδρο της Αυστρίας, τόνισε πως είναι «ένας φίλος της Ελλάδας, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σας απαγγέλει απ’ έξω τον Όμηρο, και την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, είναι ένας άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες που πάντα έχει βαθιά στην καρδιά του το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μητέρα της Δημοκρατίας και δεν ξεχνάει ποτέ να το λέει».

Μαζί με το Νίκο Κοτζιά στην Αυστρία ταξίδεψε και η Ελληνίδα Πρέσβειρα, η οποία είχε ανακληθεί στα τέλη του Φλεβάρη μετά το τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

The post Προς αποκατάσταση των ελληνοαυστριακών σχέσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα