Γερμανία: Από το 2018 και βλέπουμε τα μέτρα για το χρέος

19:02 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί να εκφράζει αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup η Γερμανία, ωστόσο, μπλοκάρει τις προσδοκίες για άμεσα μέτρα για την αναμόρφωση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη: «Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι, αν το 2018 υπάρξει ανάγκη, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα για το χρέος».

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνουν και τα λεγόμενα του ίδιου του Υπουργού ότι δεν υπάρχει

ανάγκη για κούρεμα του ελληνικού χρέους και ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Εξηγώντας τη θέση του, ο κ. Σόιμπλε συμπλήρωσε: «Ο μέσος όρος των ωριμάνσεων των δανείων από το ταμείο διάσωσης του ευρώ είναι στα 31 έτη. Κατά μέσο όρο δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για δέκα χρόνια και η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ. Υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις από την Ελλάδα. Οι αριθμοί στην αγορά εργασίας είναι καλύτεροι, η οικονομία αναπτύσσεται, το έλλειμμα είναι χαμηλότερο».

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι τις 24 Μαΐου, εάν όμως έχουν επιλυθεί οι εκκρεμότητες που υπάρχουν νομοθετικά.

Για το χρέος συμπλήρωσε πως «αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι, αν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά από ενδεχομένως απαραίτητη χρήση του αυτόματου μηχανισμού, υπάρξει ακόμη ανάγκη για στήριξη της χρηματοδότησης του ελληνικού προϋπολογισμού, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με το χρέος».

The post Γερμανία: Από το 2018 και βλέπουμε τα μέτρα για το χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα