Προγεννητικές βιταμίνες: Να πάρεις ή όχι; Όσα θέλεις να ξέρεις

20:42 19/2/2021 - Πηγή: iPop

Εάν είσαι έγκυος (συγχαρητήρια!) ή προσπαθείς να συλλάβεις, ίσως έχεις την ακαταμάχητη παρόρμηση να αρχίσεις να αγοράζεις παιδικά ρούχα και κουβέρτες (είναι τόσο χαριτωμένα!). Αλλά προτού φτάσεις σε αυτό το διασκεδαστικό κομμάτι, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να σκεφτείς εάν θα βάλεις στη λίστα των αγορών σου: Τις προγεννητικές βιταμίνες.

Τα οφέλη των προγεννητικών βιταμινών επεκτείνονται τόσο σε εσένα όσο και στο μωρό σου. Λειτουργούν βοηθώντας σε να ικανοποιήσεις τις διατροφικές ανάγκες που απαιτεί ένας έγκυος οργανισμός. Τώρα, μοιράζεσαι τα θρεπτικά συστατικά με ένα

αναπτυσσόμενο έμβρυο, οπότε η διατροφή σου από μόνη της ενδέχεται να μην είναι αρκετή για να σου δώσει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών.

Τα απαραίτητα που πρέπει να καταναλώνει μια γυναίκα όλες τις εβδομάδες της εγκυμοσύνης!

Η λήψη αρκετών θρεπτικών συστατικών μειώνει επίσης τον κίνδυνο να εμφανίσει το μωρό γενετικές ανωμαλίες ή να έχεις πρόωρο τοκετό. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές βιταμινών για να διαλέξεις, πώς θα καταλάβεις ποια είναι η σωστή για σένα;

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε τον γυναικολόγο σου, ο οποίος είναι ο μοναδικός αρμόδιος για να σου πει τι πρέπει να κάνεις ανάλογα με την περίπτωσή του. Και αυτός είναι και ο άνθρωπος που πρέπει να εμπιστεύεσαι για οτιδήποτε έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη σου. Εμείς απλώς θα σου παρουσιάσουμε μερικά ενδιαφέρονται επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τις βιταμίνες.

Freepik Σε τι μπορεί να ωφελήσουν οι προγεννητικές βιταμίνες;

Οι προγεννητικές βιταμίνες συμπληρώνουν τυχόν διατροφικά κενά που χρειάζεται το σώμα σου να καλύψει, ειδικά όταν η διατροφή από μόνη της δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του σώματος.

“Οι προγεννητικές βιταμίνες είναι σημαντικές πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να βοηθήσουν το σώμα σου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εγκυμοσύνης και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του μωρού σου”, λέει η Cordelia Nwankwo, γυναικολόγος στην Ουάσιγκτον, στο womenshealthmag.com.

Οι βιταμίνες που πρέπει να παίρνεις στα 20 και στα 30!

προγεννητικές βιταμίνες μπορούν:

Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού. Το φολικό οξύ, για παράδειγμα, βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού του εμβρύου.Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αναιμίας.Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του δέρματος, των ματιών, των οστών και των πνευμόνων του μωρού σου.Μπορούν να αποτρέψουν τις ναυτίες.

Αλλά οι προγεννητικές βιταμίνες δεν αντικαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή, σωστά;

Φυσικά και όχι, λέει η Δρ Nwankwo.

Η ισορροπημένη διατροφή σου πρέπει να είναι το θεμέλιο. Το σώμα σου είναι σε θέση να απορροφά περισσότερες θρεπτικές ουσίες απ’ τις τροφές παρά από τα συμπληρώματα. Όμως, με τις βιταμίνες θα αυξήσεις τις πιθανότητες το σώμα σου να έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να παραμείνεις υγιής και να υποστηρίξεις τις ανάγκες του εμβρύου

Unsplash/freestocks.orgΠότε πρέπει να αρχίσεις να λαμβάνεις προγεννητικές βιταμίνες;

Η Δρ Nwankwo προτείνει να ξεκινήσεις τις βιταμίνες μόλις σκεφτείς ότι θέλεις να μείνεις έγκυος, αλλά ιδανικά τρεις μήνες πριν από τη σύλληψη. Το CDC συνιστά επίσης να διασφαλίσεις ότι παίρνεις αρκετό φολικό οξύ ένα μήνα πριν μείνεις έγκυος, προκειμένου να αποτρέψεις γενετικές ανωμαλίες στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη του μωρού. Εάν σκέφτεσαι ότι θέλεις να μείνεις έγκυος, είναι καλύτερο να επεξεργαστείς το προγεννητικό σου χρονοδιάγραμμα με τον γιατρό σου, ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την καλύτερη προσέγγιση σχετικά με την πρόσληψη βιταμινών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Προγεννητικές βιταμίνες: Να πάρεις ή όχι; Όσα θέλεις να ξέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα